Nye tre poeng og kun bak Leicester på antall scorede mål

Sterk seier på Prenton Park for LFC Women.

Liverpool FC Women - Aston Villa 2-0 (Höbinger ’21 og Flint ’77)

Liverpool FC Women har hatt en veldig imponerende start på sesongen. Matt Beard sitt lag startet sesongen med å vinne borte mot en av tittelfavorittene, da de slo Arsenal 1-0 foran 54 115 tilskuere forrige helg.

Den seieren fulgte de opp med å slå Aston Villa på Prenton Park i sesongens første hjemmekamp, foran nesten 3000 tilskuere.

De røde tok ledelsen ved østerrikske Marie Höbinger. Angriperen kom fra FC Zürich i juli, og scoret i det som var hennes første hjemmekamp for sin nye klubb. Målet kom etter flott forarbeid av Ceri Holland midtveis i førsteomgangen.

Det var ikke slik at Aston Villa var ufarlige. De var farlig frempå, men Emma Koivisto reddet mesterlig på streken.

Andreplass på tabellen

I det 77. minutt gjorde Mel Lawley forarbeidet, og Natasha Flint la på til 2-0. Dette var Lawleys comeback etter å ha vært ute i seks måneder.

En som ikke var med, var Sophie Roman Haug. Hun er i trening igjen på Melwood, men rakk ikke denne kampen etter nesebruddet. Kanskje spiller hun i Merseyside-derbyet mot Everton neste uke. Den kampen skal spilles på Anfield.

Det ble lagt til 10 minutter av den andre omgangen, og enda flere minutter ble spilt da kaptein Ceri Holland måtte halte av banen for å få behandling, etter at Matt Beard hadde brukt opp byttene.

De røde forsvarte seg godt, og sikret de tre poengene. Det er kun Liverpool og Leicester som har full pott etter to serierunder. Leicester topper tabellen på flere scorede mål enn Liverpool. LFC har 3-0 i målforskjell, mens Leicester har 5-2. Det er fem år siden sist Liverpool FC Women vant to kamper på rad i FA Women’s Super League (WSL)!

Viaplay har rettighetene og viser WSL på TV i Norge.

Liverpool FC Women: Laws, Clark, Bonner, Fisk, Hinds (Matthews 73), Höbinger (Taylor 81), Nagano, Koivisto (Enderby 81), Holland, Daniels (Flint 53), Kearns (Lawley 73)