Salah skal spille AFCON, men det er ikke sikkert han vil miste så mange kamper

Egypts kamper kommer (foreløpig) beleilig i Afrikamesterskapet.

Torsdag i forrige uke var det trekning av gruppespillet til det kommende Afrikamesterskapet i Elfenbenskysten.

24 nasjoner skal kjempe i mesterskapet, og der Liverpool tidligere hadde flere afrikanske profiler, er det nå kun Mohamed Salah som skal reise for å representere Egypt. Sadio Mané og Naby Keita har begge forlatt de røde.

Egypt er trukket i gruppe med Mosambik, Ghana og Kapp Verde.

Mosambik er nummer 113 på FIFA-rankingen, Ghana er nummer 60 og Kapp Verde er rangert som nummer 71. Salah og Egypt er det femte høyeste rangerte afrikanske landet på FIFA-rankingen på femteplass.

Ifølge bookmakerne er Kamerun, Senegal, Nigeria, Marokko, Elfenbenskysten, Tunisia og Mali alle større favoritter til å vinne mesterskapet enn Egypt.

I vinterpausen

Denne sesongen er det igjen en vinterpause i Premier League, og den kommer beleilig for Liverpool og når Salah er borte. Det var Jack Lusby i thisisanfield.com som gjorde oss oppmerksom på kampprogrammet 

Egypt spiller mot Mosambik søndag 14. januar, Ghana torsdag 18. januar og Kapp Verde mandag 22. januar.

Det vil være vinterpause i Premier League mellom 14. og 20. januar. Dermed mister Salah med sikkerhet bortekampen mot Bournemouth lørdag 13. januar.

Skulle de røde gå til semifinale i ligacupen vil han også miste den andre semifinalen 24. januar. Går Egypt videre fra gruppespillet vil Salah selvsagt miste flere kamper. Om Egypt går helt til finalen søndag 11. februar på Alassane Ouattara Stadium i Abidjan, vil Salah også miste fjerde runde av FA-cupen, hjemmekampen mot Chelsea, bortekampen mot Arsenal og hjemmekampen mot Burnley i tillegg.

Sommermesterskap neste to

I slutten av september ble det klart at Marokko overtar mesterskapet i 2025, som egentlig skulle blitt arrangert i Guinea. Det skjer etter bekymringer for infrastrukturen og fasilitetene, i et land der det også har vært politisk urolighet.

I 2027 kommer mesterskapet til å bli arrangert i Kenya, Uganda og Tanzania.

2025 og 2027-mesterskapene er satt opp i månedene juni og juli – men det er verdt å ta med at det også har skjedd tidligere, og at en endring til vinter har kommet senere.

Tusen takk for støtten til TV-aksjonen og Redd Barna

Samlet inn nesten kr 560.000 kr:Tusen takk for støtten til TV-aksjonen og Redd Barna

Liverpool-supportere samlet inn over 559 000 kroner - et fantastisk resultat! Det er fortsatt mulig å bidra.

Supporterklubben 19.okt 18:43
Utenfor banen har det vært kaos for den blå naboen

Utenfor banen har det vært kaos for den blå naboen

Financial Fair Play, mulige søksmål, Farhad Moshiri eller 777 Partners – og en ny stadion som bygges.

Innsikt 19.okt 20:08