Skulle ønsket exiten ble håndtert annerledes

Alex Oxlade-Chamberlain forlot Liverpool i sommer.

Alex Oxlade-Chamberlain kom til Liverpool for 35 millioner pund sommeren 2017, som etablert landslagsspiller og en som hadde vært sentral for et Arsenal-lag under Arsene Wenger.

I sommer forlot han klubben etter seks år. På seks år ble det kun 146 kamper i helrødt, etter flere alvorlige skader. Men det var ikke skader som var grunnen til at han ikke spilte så mye i det siste halvåret av Liverpool-karrieren. I 2022/23-sesongen ble det kun 491 minutter på banen.

– I januar fikk jeg litt momentum og scoret mot Brentford, så hadde vi et dårlig resultat mot Brighton der vi tapte 3-0 og ble knust, og det var det for meg, sier 30-åringen i et intervju med The Athletic.

Han kom inn fra benken på stillingen 0-3 mot Wolverhampton, 2-5 sammenlagt mot Real Madrid og 1-3 mot Manchester City.

– Det var alt jeg fikk. Jeg var utenfor troppen for resten av sesongen. Jeg trente med laget, men på kampdager trente jeg for meg selv. Jeg fortsatte og gjorde alt for å sørge for at jeg var klar, men når alt kom til alt gikk manageren i en annen retning, og det var utenfor min kontroll.

Han forteller at han respekterer grunnene til at det ble slikt.

– Noen av de yngre spillerne fikk en mulighet til å være involvert, og gjorde dem klare for årene som kommer, og det forstår jeg. Når det kommer til det punktet, så ønsker du bare å få det forklart når du er spiller, siden du blir gal av å tenke «hva mer kan jeg gjøre her?». Og så var det aldri helt utelukket at du skulle bli tilbudt en ny kontrakt.

SCORET: Alex Oxlade-Chamberlain scoret mot Brentford. Nå er alle tre spillerne på dette bildet borte og nye i klubber.

SCORET: Alex Oxlade-Chamberlain scoret mot Brentford. Nå er alle tre spillerne på dette bildet borte og nye i klubber.

Fikk beskjeden i mai

For supportere og de som følger med klubben, virket det lenge åpenbart at Oxlade-Chamberlain kom til å forlate klubben til sommeren da kontrakten hans gikk ut – men det tok lang tid før det ble bekreftet.

Heller ikke spilleren visste noe før like før det var ute og offentliggjort tre dager før siste hjemmekamp.

– Det ble aldri sagt. Jeg forsto det selvsagt, sier han.

– Jeg ble fortalt om det før de kom med pressemeldingen. «Bare så du vet det, så deler vi dette om at du, Milly, Bobby og Naby skal dra», og for meg var det «åh, okei, takk». Men det var ikke noe offisielt på noe som helst tidspunkt før det. Det var bare… Stillheten var nok til å forstå hvordan situasjonen var.

Selve avskjeden, i kampen mot Aston Villa, satte han pris på.

– Det var en flott avskjed. Så gikk vi opp og hadde et lite arrangement med laget og støtteapparatet, der våre beste øyeblikk og slikt ble vist frem. Manageren hadde en liten tale, og så gikk vi opp og sa noen ord selv. Det var veldig fint, sier han.

FORLOT KLUBBEN: Naby Keita, James Milner, Roberto Firmino og Alex Oxlade-Chamberlain forlot klubben da kontraktene deres gikk ut i sommer.

FORLOT KLUBBEN: Naby Keita, James Milner, Roberto Firmino og Alex Oxlade-Chamberlain forlot klubben da kontraktene deres gikk ut i sommer.

Interesse fra flere klubber - men skadene...

Midtbanespilleren forteller at forholdet hans til Jürgen Klopp har vært godt – men mangelen på spilletid var ikke lett.

– Vi hadde et godt forhold. Det var aldri noen krangel eller noe slikt, sier «Ox».

– Jeg forstår at det ikke er så enkelt for en manager å navigere alle spillernes behov, men da jeg spilte likte jeg ham definitivt mer enn da jeg ikke en gang var på benken, men slik er det.

Det var interesse fra flere Premier League-klubber, og fra klubber i Tyrkia og Saudi-Arabia, men skepsis rundt skadehistorikken gjorde at det ikke alltid ble så konkret. Dette var første gang Oxlade-Chamberlain var uten kontrakt, og rett og slett på klubbjakt.

– Det å dra på ferie uten å ha en klubb å dra tilbake til. Det var en slitsom periode, der du prøvde å holde deg i form men uten å vite hva du virkelig trengte å være klar for, sier han.

Han innrømmer at han var fristet av Saudi-Arabia, men avstanden fra Istanbul til London var en faktor. Selv føler han at han har vært veldig uheldig med de skadene han har hatt i karrieren.

– Dersom jeg plukket opp muskelskader hele tiden ville jeg skjønt det, men i hele karrieren min har jeg hatt tre hamstringskader på 13 år. Problemet mitt med skader har vært at det har vært store skader, som har trengt kneoperasjoner. Når jeg har kommet tilbake fra de, så har det vært greit. Mot slutten av forrige sesong var det folk som sa «er du skadet?» men jeg var ikke det, jeg ble bare ikke valgt.

«Ox» har scoret ett mål på ti kamper så langt i sin nye klubb Besiktas. Besiktas er nummer fire i tyrkiske Süper Lig, åtte poeng bak ledende Fenerbahce.

Tusen takk for støtten til TV-aksjonen og Redd Barna

Samlet inn nesten kr 560.000 kr:Tusen takk for støtten til TV-aksjonen og Redd Barna

Liverpool-supportere samlet inn over 559 000 kroner - et fantastisk resultat! Det er fortsatt mulig å bidra.

Supporterklubben 19.okt 18:43
Utenfor banen har det vært kaos for den blå naboen

Utenfor banen har det vært kaos for den blå naboen

Financial Fair Play, mulige søksmål, Farhad Moshiri eller 777 Partners – og en ny stadion som bygges.

Innsikt 19.okt 20:08