– Spiller vi som vi gjorde i fjor, vil vi få kraftig bank igjen

Liverpool vil være fast bestemt på å revansjere seg for de ydmykende nederlagene de ble påført forrige sesong, når de reiser til Brighton & Hove Albion denne helgen.

De røde ble slått to ganger på hjemmebanen til the Seagulls i løpet av to uker forrige sesong, et sviende 3-0 tap i Premier League, etterfulgt av et 2-1 tap i FA-cupen.

Klopps lag returnerer til sørkysten på søndag i god form etter åtte seiere på ti kamper så langt denne sesongen. Det første tapet kom i forrige Premier League runde etter en VAR-skandale av de sjeldne mot Tottenham, men merseysiderne reiste seg i midtuka med en rutinemessig 2-0 seier mot Union Saint-Gilloise i Europa League.

På sin pressekonferanse før Brighton diskuterte manageren hvordan laget hans skal unngå å gå i den samme fellen igjen på søndag.

– Det spiller ingen rolle hvilke alternativer vi har, hvis vi spiller som vi spilte i fjor, vil vi få kraftig bank igjen. Så vi må spille bedre, og jeg tror vi kommer til å spille bedre, det vil være det første skrittet i riktig retning.

– Brighton er i en litt vanskelig periode nå, hvor noen få resultater ikke har gått deres vei, men det er helt normalt for et lag i utvikling. De har hatt mange endringer, mistet toppspillere – en av dem fikk vi – og de spiller fortsatt utrolig fotball.

RESPEKT: Jürgen Klopp har stor respekt for Roberto De Zerbi og hans Brighton.

RESPEKT: Jürgen Klopp har stor respekt for Roberto De Zerbi og hans Brighton.

Har stor respekt for dem

Selv om Brighton kommer til oppgjøret etter tre strake kamper uten seier, så tror Klopp fortsatt at det blir en veldig tøff kamp for hans Liverpool-lag på Amex Stadium.

– Vi så på dem litt før kampen vår på torsdag(Europa League), jeg så andre omgangen hvor de satte Marseille under massivt press og fikk med seg et poeng der. Så vi forventer en veldig tøff kamp mot en av de beste lagene i ligaen. 

Klopp har heller ikke vanskelig for å innrømme at han har stor respekt for Brighton som klubb og måten de spiller fotball på.

– De har tatt virkelig store steg og er veldig jevne. De kan spille med forskjellige formasjoner og forskjellige spillere, men til slutt spiller de alltid Brighton-fotball, og jeg har stor respekt for det.

–Jeg gleder meg veldig til kampen fordi vi har et par ting å rette opp fra forrige sesong, for du kan se dum ut en gang, men du bør ikke se dum ut en gang til. Det kan selvsagt skje igjen fordi de er veldig gode, men vi må gjøre vårt beste og gi det et skikkelig forsøk.

Brighton - Liverpool spilles søndag kl. 15.00, og vises på V Sport PL og Viaplay.