Se høydepunktene: Tabelltopp lå i potten - men Liverpool FC Women tapte igjen mot Everton på Anfield

Sophie Román Haug fikk ingen drømmedebut for et Liverpool-lag som er i ferd med å utvikle et Anfield-kompleks.

Liverpool FC Women - Everton Women 0-1 (0-1): I overkant 23.000 tilskuere var på plass for å heie frem Liverpool FC Women i derbyet mot Everton på Anfield søndag, men det var nok en gang bortelaget som kunne juble. Tre ganger har lagene nå møttes på Anfield, og den blå naboen har kunnet juble for seier hver gang uten å slippe inn et eneste mål.

Det så ut til å endre seg etter bare fire minutter av søndagens kamp da Missy Bo Kearns jublet for scoring. Men jubelen stilnet da assistentdommer vinket for offside - en avgjørelse som i beste fall var tvilsom, og som VAR muligens ville ha gjort om dersom det hadde vært videodømming i Women's Super League.

Liverpool så imidlertid ikke ut til å la seg påvirke av skuffelsen, for et par minutter senere var Ceri Holland på pletten og dunket ballen i tverrliggeren å ut. Det virket bare å være et spørsmål om tid før ballen skulle i mål.

Men det skjedde ikke. I stedet spilte Everton seg inn i kampen, og etter et par brukbare muligheter stanget kaptein Megan Finnigan ballen i mål etter et hjørnespark. Liverpools norske debutant Sophie Román Haug nådde ikke opp til ballen, og dermed var ledelsen et faktum.

Se høydepunktene fra kampen her:

Román Haug hadde en vanskelig debut på topp for de røde. Hun spilte med maske etter nesebruddet, og det var tydelig at kampformen ikke er helt der den skal være ennå.

Hjemmelaget løftet seg mot slutten av den første omgangen, men klarte aldri gjøre det helt store verken før eller etter hvilen. Matt Beard forsøkte fire bytter på én gang for å snu kampen, og mot slutten satte vertene inn et solid trykk mot Everton-målet. Scoringen kom imidlertid aldri, og det ser ut til at Anfield-spøkelset lever i beste velgående for Liverpool FC Women.

Etter to strake ligaseiere hadde Liverpool muligheten til å innta tabelltoppen alene i kveld, men i stedet kom sesongens første tap i Women's Super League. Seks poeng etter tre kamper er nå fangsten.