Temaet «omkamp» har selvsagt vært tema på pressekonferansene denne fredagen

Det har vært lite støtte for Jürgen Klopps ønske om omkamp før den åttende Premier League-runden.

VAR-skandalen i Liverpools tap mot Tottenham forrige helg har dominert overskriftene i England den siste uken, etter en uke med granskning, lydopptak – og Jürgen Klopps uttalelser om at han kunne tenkt seg omkamp.

Bare ordet «omkamp» har gitt mye støy, og selv om verken Liverpool FC eller Klopp formelt har krevd at kampen skal spilles på ny etter at Luis Diaz sin scoring ble godkjent og ikke gitt, så har reaksjonene vært som at kravet allerede er rettet.

På fredagens pressekonferanser før den kommende Premier League-runden har managerne fått spørsmålet, og det er lite støtte for Klopp og Liverpool.

– Det var en feil, aksepter det. Det er alltid vanskelig, mennesker gjør feil, men maskinene må løse det. Det er derfor VAR er der, for å redusere alle de menneskelige feilene vi gjør. Det var en feil, forhåpentligvis ender det her, og forbedrer seg. Premier League eller folkene i VAR vil forbedre seg, og unngå det i fremtiden, sa Guardiola på sin pressekonferanse.

Ville ikke latt Liverpool score et mål

Et av Klopps forslag for situasjonen, var at dommer Simon Hooper samlet de to lags managere etter at han oppdaget feilen, og at en kom til enighet om å la Liverpool score et mål.

Det tror ikke Spurs-manager Ange Postecoglou at han ville gått med på.

– Jeg kan ikke se det slik, at vi ønsker managerne til å være dommere for slike ting. Vi har store ansvar for fotballklubbene våre, men vi er ikke de ansvarlige. Jeg ville ikke tatt en avgjørelse som potensielt kunne sendt vår egen klubb ned, det er ikke det jeg tror på.

– I det øyeblikket, dersom noen kunne fortelle meg at de kunne forklare alt som skjedde i løpet av de 30 sekundene… Jeg må ta en avgjørelse, og det ville ikke skjedd, sier han.

Marcelo Bielsa og Leeds United lot Aston Villa score et mål i 2019 etter en kontroversiell scoring. Postecoglou mener situasjonen ikke var klar nok her.

– Det er annerledes dersom det er noe som er åpenbart. Det var en stygg feil med mangel på kommunikasjon, men det var ikke noe som var så enkelt å forklare. Dersom det var så lett å forklare, vil jeg anta at det ville blitt mer opprør enn det ble, sier han videre.

– Jeg stoler ikke på sjåføren

Mauricio Pochettino var en annen som fikk spørsmålet før Chelseas bortekamp mot Burnley.

– VAR og hvordan vi bruker VAR… Jeg stoler på bilen, men sjåføren… Det er problemet, sa argentineren på sin pressekonferansen.

– Jeg var kritisk helt fra begynnelsen med VAR for mange år siden. Det har sine oppsider, men jeg mener det er viktig at dommerne tar seg tid. Og så kan vi diskutere og argumentere for om dommerne trenger å være mer involvert, eller om dommerne må ha siste ord.

«Da det først skjedde, var det godt at det skjedde på Anfield!»

Dag fikk hjerteinfarkt på kamp «Da det først skjedde, var det godt at det skjedde på Anfield!»

Da Liverpool hadde gått opp i 3–0, trodde Dag (51) at han hadde skreket seg til dårlig helse, men det var helt andre ting som var i ferd med å skje.

Kopite 06.okt 20:39
Kommer til å frigi lydopptak regelmessig etter forrige helgs VAR-skandale

Kommer til å frigi lydopptak regelmessig etter forrige helgs VAR-skandale

At Liverpool gikk så hardt ut med uttalelsen sin ser ut til å få følger.