– Tror alle hadde denne kampen i bakhodet i midtuken

Rachael Laws ser frem til å spille på Anfield i søndagens Merseyside-derby.

Liverpool FC Women har fått en pangstart på sesongen med to strake seiere i Women's Super League. Først en sjokkseier borte mot Arsenal foran 54.000 tilskuere på Emirates, og så mot Aston Villa hjemme på Prenton Park. 

Søndag venter en ny hjemmekamp, men denne gangen er det Anfield som er arena. Byrival Everton kommer på besøk, og det er ventet godt oppmøte på Liverpools hjemmebane. Håpet da er at laget slår tilbake etter midtukens tap mot Leicester i Continental Cup, der manager Matt Beard roterte litt på laget - og der spillerne kanskje ikke var hundre prosent fokusert. 

– Alle har gledet seg til dette hele uken. Vi hadde jo en kamp mot Leicester i cupen, men jeg tror alle hadde denne kampen i bakhodet i midtuken. Det er et oppgjør man ser etter når terminlisten kommer, og alle gleder seg veldig, sier målvakt Rachael Laws til liverpoolfc.com.

Vil rette opp inntrykket fra i fjor

Laws har til gode å slippe inn et mål denne sesongen, og håpet er å fortsette den rekken mot Everton, som har tapt begge sine kamper denne sesongen. 

I fjor ble det ingen resultatmessig god opplevelse i Merseyside-derbyet på Anfield, da de blåkledde vant 3-0. Men Laws tror Liverpool kan bruke erfaringene de har fått siden den gang til å slå tilbake. 

– Det var 54.000 tilskuere på Emirates og vi holdt nervene i sjakk og tok en fortjent seier. Vi må ta med oss mye fra den kampen inn mot søndag. Forrige sesong spilte vi også på Villa Park og Goodison Park og leverte gode prestasjoner, så jeg håper vi har tatt lærdom, sier hun.

Laget er også forsterket fra i fjor. Den norske landslagsspissen Sophie Román Haug kan få sin debut søndag, og flere andre har imponert så langt. 

– De nye spillerne kommer med erfaring og kvalitet. Alle har bidratt godt til laget, og søndag får vi forhåpentligvis se det i praksis.

Blir ikke revet med

Søndag kan tabelltopp være i potten dersom serieleder Leicester avgir poeng mot Manchester United. Liverpool var ikke regnet blant de største favorittene denne sesongen, men nå er selvtilliten høy etter en god start. 

– Samtidig blir vi ikke revet med. Vi har bare spilt to kamper, så det er ikke noe poeng i å se på tabellen. Men seks poeng av seks mulige er bra, og noe vi kan bygge videre på.

Hvor mange som kommer på søndagens kamp gjenstår å se. Laws oppfordrer uansett alle til å lage så mye lyd de klarer. 

– Lag lyd og forsøk å hjelpe oss med å vinne. Vi trenger dere hver uke. Jeg husker kampene i pandemien uten supportere, og da savnet vi dem veldig. De blir veldig viktige for oss på søndag, så jeg håper så mange som mulig tar turen, sier 32-åringen.

I fjor var det 27.500 tilskuere som så kampen mellom Liverpool FC Women og Everton Women på Anfield. Søndagens kamp vises også på V Sport 2 og Viaplay, og har avspark klokken 17.30.