– Vi er bare i startfasen, og det er fortsatt rom for forbedring

Alisson Becker snakker om Jürgen Klopps Liverpool 2.0.

Da Liverpool slo Everton 2-0 på lørdag, var det med en helt ny midtbane fra forrige sesong. Ryan Gravenberch, Alexis Mac Allister og Dominik Szoboszlai var alle inn på laget fra start.

At en ser en hel lagdel bli byttet ut på den måten på så kort tid er ikke vanlig, men så langt har Liverpool kommer veldig godt i gang med to seire på to forsøk i Europa League, 20 poeng av 27 mulige i Premier League og avansement i ligacupen.

Alisson Becker har vært med på mye siden han ble Liverpool-spiller for over fem år siden. Nå er han del av et nytt lag, som av flere har blitt omtalt som Jürgen Klopps «Liverpool 2.0».

– Jeg mener vi ser bra ut, men vi er bare i startfasen. Det er bare tre måneder siden vi startet med ombyggingen av dette laget, og det er veldig tidlig å si at vi har nådd vårt høyeste nivå, sier målvakten ifølge Liverpool Echo

– Jeg mener vi har mange områder der vi kan forbedre oss, men det betyr ikke at laget er dårlig, heller motsatt. Vi gjør det veldig bra i kamper, og gjør veldig gode ting, men jeg mener vi mangler evnen til å prestere jevnt så langt. Vi må forbedre oss og få mer utav det, og defensivt kan vi også forbedre oss mer. At vi skal prestere jevnt betyr at vi må kunne spille hele kampen og gjøre det bra både defensivt og offensivt.

Store endringer

Selv om det har vært stor utskiftning i personell, mener målvakten at grunnprinsippene i Jürgen Klopps fotballfilosofi og hans «nye» lag er de samme.

– Laget har forandret seg mye. Da jeg først kom hit, i de tre første sesongene, så var laget omtrent det samme. Det var ikke mange spillere som kom inn, men etter den første sesongen var det noen spillere som dro. Det påvirket ikke måten vi spilte på for mye, men det har endret seg mer nå siden forrige sesong, sier han.

– Flere spillere har forlatt klubben, og flere har kommet inn, så det har endret litt måten vi spiller på. Nå ser vi mer ut som et lag som liker å holde på ballen, et mer ballbesittende lag, men fortsatt med hurtige angripere som kan kontre raskt. Noen ganger kontrer vi veldig bra, og vi liker fortsatt å presse høyt i banen. Så vi har forandret oss, men samtidig har vi de samme styrkene som vi tidligere har hatt, og er slik manageren ønsker å spille. Han har beholdt det, og ønsker å ha det med i sitt ombygde lag.

Liverpool har hatt det tøffeste kampprogrammet til nå

Liverpool har hatt det tøffeste kampprogrammet til nå

Det er veldig tett i toppen av Premier League. Liverpool har unnagjort det tøffeste kampprogrammet så langt – og det bør gi håp for det som er i vente...

Innsikt 24.okt 18:57
Vant sitt første trofé på 86 år og gikk til Europa League, men manageren ble sparket fordi de kom på 13. og ikke 11. plass ...

Damien Comolli fra Liverpool til «To Lose FC»Vant sitt første trofé på 86 år og gikk til Europa League, men manageren ble sparket fordi de kom på 13. og ikke 11. plass ...

Kjøpet av Jordan Henderson skal ha vært dråpen som fikk Damien Comolli sparket i Liverpool. I Toulouse har han tatt data og fotball til det ekstreme.

Innsikt 09.nov 11:22