– Vi var nok heldige med at Ibou ikke fikk sitt andre gule kort

Liverpools tyske manager hadde medfølelse for motstanderne etter seieren lørdag.

– Det var bra, og fullt fortjent. Det er en vanskelig kamp med mye følelser involvert - rødt kort, kanskje et andre gult kort til oss. Straffesparket var soleklart, armen skal ikke være i den posisjonen. 

Slik oppsummerte Jürgen Klopp seieren over Everton i intervjuet med TNT Sports etter kampen. 

– I den første omgangen hadde vi tre store sjanser som ikke engang endte med skudd på mål. Med en bedre siste pasning kunne vi ha scoret flere mål. 

– Jeg har spilt på mange arenaer, men dette er en av de beste

Szoboszlai etter sitt første Merseyside-derby:– Jeg har spilt på mange arenaer, men dette er en av de beste

Liverpools ungarske midtbanespiller var henrykt etter seier i sitt første møte med den store rivalen.

Uromomentet Diaz sørget for at Liverpool fikk overtaket og tok seieren i Merseyside-derbyet

Spillerbørs Liverpool-Everton: Uromomentet Diaz sørget for at Liverpool fikk overtaket og tok seieren i Merseyside-derbyet

Liverpool klarte til slutt å bryte ned Evertons forsvarsmur, mye takket være venstrevingen fra Colombia. Her er vår spillerbørs etter Merseyside-derbyet.

Kommentar 21.okt 15:37

Var heldige 

Liverpool har fått god erfaring med å spille med færre spillere enn motstanderne denne sesongen, men fikk kjenne på hvordan det er å ha flere spillere enn motstanderen etter at Ashley Young ble utvist like før hvilen. 

– Det røde kortet endret kampen, men vi brukte det ikke til vår fordel umiddelbart. I pausen sa jeg at vi måtte ignorere at vi var en mann mer, fordi det kan føre til frustrasjonen blant oss og publikum hvis vi ikke trenger gjennom med en gang. Vi holdt dem unna vårt mål også, som er viktig for å unngå dødballer til dem. 

Klopp sier han har medfølelse for Sean Dyche og Everton, som var svært misfornøyde med at Ibrahima Konaté ble værende på banen etter å ha felt Beto mens han allerede hadde et gult kort. 

– Vi var nok heldige med at Ibou (Konaté) ikke fikk sitt andre gule kort. Jeg forstår frustrasjonen til Everton. Da vi var på den andre siden måtte vi akseptere det, men man kommer over det med tiden. 

SÅ RØDT: Young ble tildelt det røde kortet.

SÅ RØDT: Young ble tildelt det røde kortet.

Forklarer byttene

Da Liverpool slet med å trenge gjennom Evertons 10 mann sterke forsvarsmur, valgte Klopp å erstatte venstreback Kostas Tsimikas og Ryan Gravenberch med Harvey Elliott og Darwin Nunez. Slik forklarer han det offensive byttet. 

– Vi ønsket å ha flere offensive spillere, og da måtte vi endre formasjonen litt. Vi satte Lucho (Diaz) i venstrebackposisjonen ettersom de ikke hadde en ving som angrep det rommet, og lot ham angripe derfra. Han var spilleren som la innlegget før straffen så det var ikke den verste ideen vi har hatt. 

Tyskeren sier det hadde blitt en annerledes kamp om begge lagene hadde vært like mange på banen, men at det ikke nødvendigvis ble enklere etter utvisningen. 

– Det er risikoen man må ta. Everton forsvarer seg vanligvis ikke så dypt, og jeg hadde elsket å spille 11 mot 11 eller 10 mot 10, men med 10 mann ble det veldig vanskelig og en annerledes kamp.

Ifølge Klopp skapte Liverpool mer mot elleve mann i den første omgangen, enn de gjorde mot ti mann i den første delen av andre omgangen. 

– I den første omgangen hadde vi flere avslutninger enn i den første delen av den andre omgangen. Det gir egentlig ikke mening, men vi må bli vant til det.  

Liverpool-treneren understreker viktigheten av at laget lærer seg å vinne på dager der ikke alt går veien. 

– På en god dag når vi er i fyr og flamme vinner vi fotballkamper, men vi må også vinne på dagene der ikke alt går veien. Det var det vi gjorde. Vi må vokse som en gruppe og bli mer stabile, men jeg så mange øyeblikk som viste at vi er på vei. 

Se høydepunktene fra Everton-kampen

Se høydepunktene fra Everton-kampen

Salah ble tomålsscorer og sørget for seier i derbyet. Se scoringene under.

Endelig litt dommerflyt da de røde måtte kjempe hardt for tre derbypoeng

Kampkommentar Liverpool - EvertonEndelig litt dommerflyt da de røde måtte kjempe hardt for tre derbypoeng

Det virket å være et mulig bananskall med landskamper og tidlig avspark, men i en mer dramatisk enn velspilt nabofeide kunne igjen Mo Salah avgjøre.

Kommentar 21.okt 16:56