Derfor har Andre-interessen kjølnet på Anfield

Brasilianeren er tilgjengelig i januarvinduet, men lite tyder på at Liverpool blir hans neste klubb.

Fluminenses defensive midtbanespiller har blitt linket til Merseyside helt siden ryktene om klubbens interesse begynte å dukke opp på slutten av sommeren. Ifølge den brasilianske klubbens president var det også dialog med Billy Hogan, Liverpools administrerende direktør, men da fikk de røde klar beskjed om å vente til januar.

Siden den gang har Jürgen Klopp og klubben hentet Ryan Gravenberch og Wataru Endo, og ifølge Liverpool Echo-journalist Ian Doyle er det tvilsomt at Andre følger etter om et par måneder.

«Klubben er ikke spesielt interessert å blokkere veien for Stefan Bajcetic når spanjolen er tilbake fra sin langvarige skade. Kilder innad i klubben indikerer at det for øyeblikket ikke er noe ønske om å hente inn en nummer seks på nyåret», skriver han.

Bajcetic og Thiago kan begge bekle den dype rollen på midtbanen, men i høst har den spanske duoen ikke vært på banen, foruten førstnevntes korte comeback. Alexis Mac Allister og Wataru Endo har blitt benyttet klart mest i den posisjonen så langt i høst, men duoen har til gode å imponere over tid.

VENTER PÅ UNGGUTTEN: Stefan Bajcetic har knapt vært i spill for Liverpool det siste halve året, men 18-åringen forventes tilbake snart.

VENTER PÅ UNGGUTTEN: Stefan Bajcetic har knapt vært i spill for Liverpool det siste halve året, men 18-åringen forventes tilbake snart.

God bredde, men flere skader

Jürgen Klopp og Liverpool virker svært tilfreds med bredden på midtbanen for øyeblikket, selv om tyskeren går inn til Brentford-kampen med bare tre klare midtbanespillere i førstelagstroppen. 

Det gjelder Dominik Szoboszlai, Wataru Endo og Harvey Elliott, en trio som fint kan få sjansen sammen på Anfield søndag ettermiddag. Cody Gakpo kan også vikariere i en dypere posisjon om det skulle trengs, slik han gjorde i starten av sesongen.

Fem er dermed ute av spill, selv om Ryan Gravenberch fortsatt kan rekke kampen. Curtis Jones, Alexis Mac Allister (suspendert), Thiago og Stefan Bajcetic er utilgjengelig.

Åtte spillere skal i utgangspunktet være nok, men av samtlige som er nevnt, er det bare Wataru Endo som har bekledd Andre sin posisjon jevnlig de siste årene. Thiago har ofte blitt brukt i en mer fremskutt rolle, mens Bajcetic knapt har rukket å spille 20 førstelagskamper.

Hullet er veldig tydelig med skadelisten til Klopp for øyeblikket, men om samtlige av de nevnte er tilgjengelig etter nyttår, er det også forståelig hvorfor klubben vegrer seg for å hente sin femte midtbanespiller på et halvt år. Med lite spilletid, kan flere av spillerne som allerede er i klubben begynne å bli misfornøyd, og det er nok noe tyskeren er svært lite interessert i.

Liverpool har kjørt «vi er ikke interessert»-taktikken ved flere anledninger tidligere, for så å hente spilleren kort tid senere. Vi får se om det også gjelder Fluminenses midtbanespiller.

FA slår beinhardt ned på betting i fotballen – men Brentfords Ivan Toney holder seg i form bak lukkede dører

FA slår beinhardt ned på betting i fotballen – men Brentfords Ivan Toney holder seg i form bak lukkede dører

Brentfords Ivan Toney spiller kamper for reservelaget for tomme tribuner og nærmer seg en retur etter gamblingskandalen.

Innsikt Lør. 11.11. 16:31
Dette må fortsette om tittelkampen skal leve til mai

Dette må fortsette om tittelkampen skal leve til mai

Sjansene for en seier mot Brentford går betydelig opp når kampen spilles på Anfield.

Innsikt Lør. 11.11. 13:33