Dette sier Klopp før kampen mot Brentford– Endo kommer til å starte kamper i Premier League, det er 100 prosent sikkert

Klubben la ut en forhåndsinnspilt «pressekonferanse».

Ikke en vanlig pressekonferanse

I likhet med etter de andre kampene i Europa League denne høsten, gjør ikke Jürgen Klopp både en pressekonferanse etter kampen og før neste kamp igjen.

Klubben har heller en ferdiginnspilt pressekonferanse der han svarer på spørsmål. 

Du kan selv se pressekonferansen i videovinduet øverst, eller lese oppdateringer fortløpende i denne artikkelen.

Luis Diaz sin situasjon

– Jeg vet ikke hvordan jeg skal beskrive det. Det er vanskelig på en annen måte. Jeg vet at det finnes viktigere ting her i livet enn fotball, det glemmer jeg aldri, det er bare at det i løpet av kampene at du fra tid til annen kan glemme det, men det er alltid klart hva som er prioritetene.

– Jeg har aldri hatt en situasjon som den. Vi har hatt andre situasjoner her i livet, med familiemedlemmer som blir syke og slike ting, det har vi hatt opp gjennom årene. Det er ikke noe du ønsker, men du må håndtere det. Besteforeldre eller foreldre som går bort, det skjer også. Men det er en situasjon som ender der og da, og så må vi som mennesker håndtere det.

– Dette er så annerledes, fordi det er en pågående ting og du vet aldri. Du ønsker å hjelpe, men kan ikke hjelpe, så det gjør det veldig spesielt. I en slik sak vil du alltid være redd for faren din eller faren til en venn av oss, så det er forskjellen.

– Den eneste måten jeg ser det, er at «Lucho» må ta avgjørelsen og si når han er klar. Han må si til meg når han vil trene. Jeg tror aldri jeg har vært borti det før, i alle fall ikke så lenge, så det er nytt, og derfor håndterte vi det slik vi gjorde.

Mer om Diaz

– Jeg skjønner at vi snakker om det. Det ene er å bekymre seg, og det andre er hva annet det kan bety. Det er ikke viktig.

– Det er virkelig ikke viktig. Denne spillergruppen har vært veldig sammensveiset fra før det skjedde, og da det skjedde er det godt at vi står slik sammen og at alle bryr seg skikkelig. «Lucho» vet det. Det er ikke noe mer jeg ønsker å ta fra det. Jeg sa fra den første kampen at det var hyggelig for ham, men det var ikke slik at jeg ønsket ekstra motivasjon – bare at det var en måte å få fokus i den neste kampen, for den første kampen vi spilte uten ham var veldig spesielt.

– Det føltes ikke riktig å spille fotball i det hele, men vi gjorde det og guttene fant en vei. For fotballspillere eller sportsfolk generelt, så bør laget være et trygt sted og der du er trygg. Slik var det for «Lucho», og det kunne han bruke igjen. Han var her, og vi snakket ikke med ham og spurte om det var nyheter og slike ting. Dersom det var nyheter, så ville vi få dem, men vi trengte ikke å spørre om det. Vi vet hvordan han føler det, så vi trengte ikke å spørre om det. Når han er her så skulle ting være normalt.

Hvorfor presset ikke fungerte mot Luton

– Vi var der, men samtidig var vi der ikke. Med kontringspresset så er det på impuls fra første øyeblikk, og så er det siste steget det viktigste. Dersom du er der så må du blokkere ballen, og vi var i situasjoner der vi var tre spillere mot én, men den ene Luton-spilleren kunne komme seg ut.

– Det viste at den siste prosenten manglet den kvelden. Hvorfor den manglet kan jeg ikke si, men den manglet. Det skal vi endre på, og det er veldig viktig for måten vi ønsker å spille på.

– I tillegg til det - dersom du ser kampen igjen i reprise: var det ett lag som skulle vinne den kampen så var det oss. Vi brukte ikke sjansene våre, og da kan du ikke vinne kampen. Slipper du inn et mål da så må du score minst et for å reddet poenget, og det var det som skjedde.

– Det er ingen større historie bak det, det var bare en kamp. Vi var ikke på vårt beste, definitivt ikke, og det var en annerledes kamp fra de fleste andre vi spiller. Nå har vi en sjanse til å rette på det igjen.

Problemet på bortebane mot svakere motstand

– I en verden der alt blir analysert kan jeg se for meg at det er en interessant fakta. Men la oss ta bortekampen mot Nottingham Forest som vi tapte 1-0 som eksempel. I den kampen hadde vi enorme målsjanser fra en halv meter. Ting skjer fra tid til annen her i livet, og det finnes ingen forklaring på det.

– Det er ikke som at vi ikke er der og ikke skaper noe. Dersom du skaper mye men ikke klarer å sette sjansene så har det ingenting med innstilling å gjøre. Det er bare noe som skjer. Det kan være noen centimetre på en fot eller heading eller hva som helst, og det er hele forskjellen på å score eller ikke score.

– Dersom det er saken at dette er første mål vi scoret mot et nyopprykket lag (mot Luton sist), så er det en start. Jeg vet ikke når vi spiller mot de andre, men vi skal åpenbart møte dem og skal prøve igjen. Først og fremst skal vi prøve å spille bedre, og dersom vi gjør det så er det en god sjanse for at vi vil score.

Uten Mac Allister på søndag – får spørsmål om Endo

– Han har klart seg veldig, veldig bra, og har hele tiden vært veldig viktig for oss. Det er en annen del av fotballen. Du setter opp en lagoppstilling med 11, de spiller bra, og så tenker folk at de andre ikke gjør det bra. Det er ikke slik.

– Det er ikke sant. Wataru tar steg hver dag og det er viktig. Vi har sett historier som dette tidligere, der noen spillere kommer inn i det litt raskere, men vi har andre historier. Andy Robertson spilte ikke på et halvt år, men det er ingen som husker det lenger, men slik var det. Også andre spillere slet i starten. Alt er greit, og han har ikke en gang slitt. Det er bare at vi har spilt ganske bra.

– Han er superviktig for oss og har spilt i mange kamper. Dersom han spiller i alle kampene sier folk «hvorfor starter han ikke i Premier League?». Det har ingenting med Premier League å gjøre, det handler om rytme. Men han vil definitivt starte kamper i Premier League, det er 100 prosent sikkert.

– Nå er det bare viktig at vi kommer oss gjennom denne perioden frem til landslagspausen, og kommer gjennom den med så få skader som mulig, for kampene kommer så tett. Det er galskap hvor mange vi må spille. Vi trenger alle spillerne, og dere vil se dem alle.

– Vi har vært sammen en stund, er mye mer vant med hverandre enn det vi var, ting går i riktig retning. Vi er ikke helt der ennå, og vi er ikke så stabile som jeg skulle ønske, men det er også vanlig. Det er det, alt er greit.

Trent på midtbanen?

– Det er en mulighet, og avhenger av situasjonen, motstanderen og mange ting. Men vi vet at han kan spille der.

– Dersom vi bare setter ham der, så mister vi en av de beste høyrebackene i verden, så det er ikke noe vi må glemme helt.

– Selvsagt er han et alternativ i den posisjonen.

Om å møte Brentford – og bortetapet forrige sesong

– Noen ganger husker jeg dårlige ting, men i dette spesifikke øyeblikket gjør jeg ikke det egentlig. Jeg er ganske sikker på at det ikke var bra, scoret de fra en dødball?

– Det er en veldig stor utfordring å møte Thomas Frank og Brentford av flere grunner. De gjør det veldig bra. Jeg vet ikke om de er 100 prosent fornøyde med sesongen, og med å miste Ivan Toney og den spilleren han har vært for dem er brutalt. De er stabile på tabellen, det er trolig det Brentford ønsker seg. Komme gjennom denne situasjonen, og når han kommer tilbake så kan de bruke ham igjen eller hva som helst.

– Det er et spesielt lag. Godt organisert, har hatt noen problemer denne sesongen med å bli vant med å være uten Ivan (Toney), men når du ser på tabellen så er de på midten og pilene peker oppover. De er godt organisert, sensasjonelle på dødballer og alle disse tingene.

– De offensive spillerne er veldig hurtige, de kontrer veldig bra, kan endre spillestil fra tid til annen. Dersom de ser på deg som et topp seks-lag så er de litt mer defensive, men om ikke så holder de mer på ballen. Det er alltid interessant og vanskelig å møte dem, men det er Anfield og det må vi bruke.

Om å møte fysiske lag med dødballspesialister

– Det hjelper bare dersom du gjør de samme tingene igjen og har det samme fokuset. I en kamp som dette (mot Luton) forsvarte vi oss eksepsjonelt på dødballer imot. Jeg kan ikke huske en skikkelig sjanse som kom fra det.

– De blokkerte Alisson og alle disse tingene, så det er veldig vanskelig, så det blir det samme. Brentford-analysen har vi ikke gjort ennå, så jeg vet ikke hvilke nye ideer de har fått siden i fjor, men de har alltid ideer og det er alltid noe nytt, så det tar lang tid fra de faktisk tar dødballen fordi det er så mange ulike ting, om de kommer på første stolpe og hva som helst. Om de klynger seg sammen eller sentrer ballen for korte dødballer. De kommer til å ha ideer.

– I en kamp må du først og fremst sørge for at konsentrasjonen er der og at alle føler ansvar i disse øyeblikkene. For offensive spillere kan det noen ganger være litt som en pause der de tenker «okei, dette er ikke mitt hovedansvar», så kommer ballen og du er ikke klar for det og slike ting. Men der har vi vært veldig bra, og det hjelper jo flere positive prestasjoner du har hatt på den spesifikke delen av spillet. Jo

Jobben Thomas Frank har gjort – og om han kjenner seg selv igjen

– Det er en stund siden jeg har sett meg selv i en slik situasjon, for det er for lenge siden jeg var i Mainz.

– Men jeg skjønner det, slik som med Rob (Edwards) i Luton. Det minnet meg mye om den tiden. En liten stadion. Det var som ingen trenger Luton i Premier League – og ingen trengte Mainz i toppen. Men vi var der, og vi nøt det, og det var veldig moro for oss alle, der hver kamp var en enorm utfordring.

– Jeg vet ikke om Brentford fortsatt er i den kategorien, de er for smarte og gjør det for bra. Veldig smarte signeringer, og Thomas tilpasser seg spillestiler. Dersom han spiller mot lag som vil holde på ballen spiller han på en måte, dersom han spiller mot andre lag så er de plutselig laget som holder ballen selv. Det er veldig interessant.

– Han gjør en strålende jobb, virker å være veldig lykkelig der. For en stund siden hadde vi et møte mellom managerne og han kunne sykle dit, så han trives tydeligvis også i området. Han er en kul fyr og jeg respekterer ham mye, men jeg vet ikke om jeg bør sammenligne disse tingene. De gjør det veldig bra, er veldig smarte – men vi ønsker å vinne uansett.

Det var alt fra «pressekonferansen»

Jürgen Klopp er ferdig. Det kom ingen oppdatering på skadesituasjonen og hvem som er klare og ikke til søndagens kamp. Det kommer kanskje i en melding på klubbens offisielle hjemmesider på et senere tidspunkt.