– En håpløs avgjørelse, men slik tolker UEFA handsregelen

Jarell Quansah kunne fått karrierens hittil største øyeblikk sju minutter på overtid.

Alle er nok lei av VAR – men nok en gang må det skrives om.

Liverpool spilte ingen god kamp borte mot Toulouse torsdag kveld, og det ville nok av mange bli sett på som et ran dersom de hadde fått med seg poeng fra oppgjøret.

Likevel, så var de røde så nære, og da Jarell Quansah scoret 3-3-målet sju minutter på overtid, var det et mål som ville blitt stående i Premier League. Der vil det kun gis hands dersom spilleren som scorer målet er den som handser.

Etter en tre minutter lang VAR-sjekk, der den bulgarske dommeren Georgi Kabakov ble sendt til VAR-monitoren av Dragomir Draganov for å se selv, ble målet annullert.

– En håpløs avgjørelse

I april hadde UEFAs fotballstyre et møte i House of European Football i Nyon i Sveits, der de diskuterte fotballreglene og dommersaker.

Der ba de om klarhet i handsregelen, og at det ikke skulle være hands dersom ballen går via en annen av spillerens kroppsdeler, så lenge det ikke direkte fører til scoring. Men det var ikke slik at IFAB tok hensyn til anbefalingen fra UEFA sitt fotballstyre, som blant annet besto av Rafa Benítez.

Dale Johnson i ESPN har etterhvert blitt en ekspert på VAR i sosiale media. Han skriver:

«Det er så mange grunner til at Mac Allisters hands er en håpløs VAR-avgjørelse. Armen er nær til kroppen, den trekkes bort heller enn å føres mot ballen, det er høyt på armen, ikke med vilje, og langt tilbake i spillfasen», skriver han.

Men den store forskjellen er altså her fra UEFA og Premier League.

«Dette er UEFA, der mål blir annullert for enhver hands i angrepsfasen».

Ville ikke bruke det som unnskyldning

Alexis Mac Allister var den det ble blåst mot. Han var opptatt av å ikke bruke det som en unnskyldning.

– De siste 10 minuttene kunne vi ha scoret et par mål. Den siste situasjonen er merkelig. Dommeren sa det var mål, men ti sekunder senere annullerte han det. Det traff brystet mitt. Vi kan ikke bruke det som en unnskyldning, det er et rettferdig resultat, sa han til reporterne etter kampen.

Mac Allister er suspendert til søndagens kamp mot Brentford, og kan ikke spille for de røde igjen til bortekampen mot Manchester City 25. november.

Slik han spiller nå er han ikke i nærheten av å være god nok

Spillerbørs etter Toulouse - LiverpoolSlik han spiller nå er han ikke i nærheten av å være god nok

Liverpool tapte fullt fortjent i Frankrike.

Kommentar 09.nov 20:44
Kalddusj i Frankrike må sørge for at Liverpool våkner til ligaspillet

Kampkommentar Toulouse – LiverpoolKalddusj i Frankrike må sørge for at Liverpool våkner til ligaspillet

Intet tre vokser inn i himmelen, og etter å ha spasert seg til en komfortabel ledelse i sin gruppe i Europa League må Liverpool innse at det fortsatt er en jobb å gjøre.

Kommentar 09.nov 21:25