– Endo var veldig, veldig god

Wataru Endo startet sin andre Premier League-kamp.

Wataru Endo startet sin første Premier League-kamp borte mot Newcastle, i det som var en veldig tøff bortekamp der de røde tidlig ble redusert til ti mann.

Siden den gang har han startet seks kamper for klubben, men alle har vært i Europa League og ligacupen, med blandet hell. Mot Toulouse i midtuken var han veldig svak, og ble byttet ut til pause. Det var nok flere supportere som var bekymret for søndagens kamp mot Brentford basert på prestasjonen i Frankrike – men han fikk fornyet tillit av Jürgen Klopp.

Klopp var veldig fornøyd med japaneren.

– Topp, topp, topp. Han reddet oss mange ganger, sa Jürgen Klopp til BBC

– Det var veldig viktig at han var superdisiplinert hele tiden. Én heading på bakre stolpe var enorm. Dersom den ballen kommer inn igjen i boksen, så vet jeg ikke hvordan vi kan håndtere det, sa han videre.

– Det var så mange gode øyeblikk, og så er det bare vanskelig. Det er ikke så ofte du får ballen, vinden gjør det veldig vanskelig, og de presser ustoppelig. Det var noen tøffe øyeblikk, men han var veldig, veldig bra.

Frank mente det var rødt

Ti minutter ut i andreomgangen var Endo involvert i en duell med Christian Norgaard. Dommer Paul Tierney, som var godt plassert, mente de to spillerne var like gode og vinket spillet videre uten frispark den ene eller andre veien selv om det hadde vært et tøft sammenstøt.

Da Brentford sparket ballen ut av spill ble det en VAR-sjekk, og Stuart Atwell kom til samme konklusjon.

BLE SJEKKET: Denne situasjonen ble sjekket for mulig rødt kort.

BLE SJEKKET: Denne situasjonen ble sjekket for mulig rødt kort.


Brentford-sjef Thomas Frank mente det burde vært rødt kort slik lovverket tolkes i 2023.

– Tidligere var det ikke så mange røde kort. Denne situasjonen ville aldri vært utvisning «i gamledager». I fotballen vi spiller nå, og også tidligere, så mener jeg dommeren misset et frispark og gult kort på banen, sa han på sin pressekonferanse etter kampen.

– Med VAR, så mener jeg at det er en annen situasjon, og selv med VAR mener jeg at det ble feil. Med «slow motion» som vi ser på situasjonene i dag, så ser du tydelig at foten treffer beinet, og du kan se fire blodige merker på beinet til Christian. Da er det definitivt kontakt, og må ha vært med overdreven kraft. Så han gikk definitivt over ballen og med nok kraft til å gjøre det.

– Med stillbilder, som Curtis Jones mot Tottenham og Marcus Rashford mot FC København, så blir det mer. Du har lignende i kampen vår mot Newcastle for noen år siden, og denne i dag. Når du ser slik på det, så er det rødt kort. Jeg mener alle fire ikke bør være det i fremtiden, men med måten det blir gjort på så er det utvisning.

«Rivaliseringen som har definert Premier League i moderne tid er i ferd med å gjenopplives»

Dette skriver avisene:«Rivaliseringen som har definert Premier League i moderne tid er i ferd med å gjenopplives»

Seieren og målene mot Brentford gjorde at Liverpool tok over andreplassen på Premier League-tabellen før landslagspausen – og Mohamed Salah har blitt en rekordgarantist. Dette skriver avisene i England, nå som Klopps lag nok en gang er nærmeste utfordrer til Guardiola og co.

Innsikt Man. 13.11. 13:13
Landslagspausen kom på et godt tidspunkt, for nå hopet det seg opp med skader

Hamstringsskade for KonatéLandslagspausen kom på et godt tidspunkt, for nå hopet det seg opp med skader

Ibrahima Konaté måtte trekke seg fra landslagstroppen.

Innsikt Man. 13.11. 10:15