Vi fulgte Klopps pressekonferanse:– Vi kan ikke tvinge frem Diaz-situasjonen. Vi må gi ham den tiden han trenger

Tyskeren har kommet med siste nytt før møtet med Luton.

Følg pressekonferansen i videoen øverst i saken eller i liveoppdateringen under.

Velkommen!

Den ellevte serierunden i Premier League nærmer seg, og på søndag kan Liverpool ta sin femte strake seier når Jürgen Klopp og troppen reiser til Luton.

Tyskeren forventes å være på plass rundt 10.45, og vi oppdaterer fortløpende hva han har å si til pressen.

Mulig forsinkelse

Liverpool Echo-journalist Theo Squires, som er på AXA, melder om mye trafikk rundt treningsanlegget.

Klopp kan være litt forsinket.

Luis Diaz-situasjonen

Jeg kan ikke si for mye om hva vi gjør, for vi venter også. Vi får se når vi kan ta ham med igjen på laget, men alt handler om ham. 

– Han må gjøre seg selv tilgjengelig eller ikke. Jeg kommer ikke til å tvinge på ham noe. 

Mohamed Salah og budet i sommer

– Jeg vet ikke noe om budet, men det er ikke viktig nå uansett. Mo er her, han vil være her. Han kom aldri til og sa at han ville gå, så jeg brukte ikke et sekund på det. Han er her og føler seg veldig bra.

– Du kan se at han liker seg rundt dette laget. På banen scorer han mål, og jeg vil si han er i enda bedre form utenfor banen. Han er veldig positiv.

– Han ser at det er mye potensial i gruppen, og ønsker å maksimere det og få noe ut av det.

Kenilworth Road og Luton

– Jeg har hørt om stadionet, men jeg har ikke sett den enda. Det er en av stadionene jeg ikke har vært på før, så jeg gleder meg til kampen.

Vi må på et eller annet vis komme oss inn i garderoben, og jeg har hørt at den ikke er veldig stor.

– Jeg vet ikke helt hvor mange av våre supportere som får plass, men det vil 100% bli fullt.

– Jeg elsker historien. Jeg vet ikke helt, men det var vel få som trodde at de ville rykke opp. De gjorde en eksepsjonell jobb da.

– Slik det ser ut, er de kanskje rolige med tanke på situasjonen. De visste at denne sesongen ville bli vanskelig, så alt handler om å få alt ut av denne sesongen. 

– Ta poengene her og der, og prøve å holde seg oppe. Det blir interessant, men vanskelig. Det er deres hjemmebane. Hadde vi vært i deres sko, ville vi nok tenkt: Okei, hjemmekamp, vi kan ikke kaste vekk en slik mulighet.

Lutons største kamp så langt

Det er en fotballkamp, og vi kan ikke endre på det. Det er viktig å vite hvordan motstanderen spiller, men mer enn det er ute av våre hender.

– Vi møter nok et lavtliggende lag, med gode dødballer. Det må vi være klar for. Vi har møtt slike motstandere før, så skal forbereder spillerne på det.

Fem angrepsspillere i form

Vi har mange smarte spillere, og de forstår at de ikke kan spille alle kamper. Det er ikke mulig.

– Slik bør de også tenke, og det gjør de. Vi kan ikke tvinge frem Diaz-situasjonen, og vi lar ham få den tiden han trenger. Vi venter sammen på gode nyheter.

– Nå har vi bare fire å ta fra, og det er mye kamper. Terminlisten blir enda verre etter landslagspausen også. Vi må levere hele tiden.

– Vi hadde et grusomt år i fjor, og nå er spørsmålene fra dere mye mer positiv, men det er enda tidlig i sesongen. Vi har et bra lag, men det er flere av dem. Vi er ikke lettet over at vi kan spille god fotball igjen, vi vil være med i toppen og bruke det potensialet i gruppen.

– Ben Doak er også en del av det. Vi må komme oss gjennom dette uten skader. Da har vi valg resten av sesongen.

Cody Gakpo

Topp spiller. Helt siden Cody kom, har har han spilt i flere posisjoner, senest på midtbanen i starten av sesongen. Det var aldri planen selvfølgelig, men med skader, ble vi tvunget til det.

– Han er en supersmart spiller, og han kan spille i den posisjonen, men han trenger tid som alle andre. Så kom skaden, uheldig, og nå er han tilbake. Han er mulig å bruke overalt. Han er god på det meste. En god spiller og en god personlighet.

– Det er ikke en kamp om plassene på en negativ måte, alle liker hverandre. Hvis de ikke starter, vet de at sjansen vil komme senere i kampen.

Darwin Nunez

Alt er annerdeles nå, for det første året var vanskelig for meg og for ham.

– Du kunne se det utrolige talentet, men jeg er en manager som trengerk ontakt med en spiller, så langt det er mulig. Jeg fikk ikke gjort det i fjor, for jeg snakket ikke spansk. Nå er han langt bedre i engelsk.

– Han er mer på plass nå, og alt er annerledes. Han er i veldig god form. Forhåpentligvis fortsetter den inn i evigheten.

Kommunikasjon med spillere

– Fotballen er ikke spesielt komplisert, så det kan vi snakke om selvfølgelig. Vi har også fått inn en ekstra spiller som han oversette i Mac Allister. Det var alltid Alisson, men nå kan Macca også, de han og Nunez er veldig nære. Hvis jeg glemmer å gi ham en beskjed, gjør han det for meg.

– Spisser trenger å vite hvor de skal bevege seg, men de snakker sammen også.

– Luchos engelsk blir bedre også. Du kan se det. Du må virkelig finne deg til rette, så kommer alt.

Stefan Bajcetic og Thiago

Stefan har et vanvittig potensial og talent, men kroppen hans var ikke klar for det enda. Vi må gi ham tid.

– Vi må sette inn bremsene igjen, og vente til alt er bra. Liverpool FC har en fantastisk spiller der, men vi skal ikke tvinge ham på banen.

– Han trener og bygge form, og nå må vi hjelpe ham til å bli 100% klar. Det kommer.

– Thiago er noe annet, men vi kan ikke legge press der heller. Vi forventer ham tilbake i starten av nyåret, så rundt fire uker til.

– Jeg forstår at du spør, men jeg kan ikke gi en oppdatering hver uke. Det skjer ikke så mye med dem for øyeblikket.

Det var alt!

Jürgen Klopp har forlatt presserommet.

Liverpool møter Luton på søndag kl. 17.30.