– Han ønsket muligheten til å tenke på noe annet

Jürgen Klopp sier Luis Diaz trengte å tenke på noe annet mens familien venter på å få faren hjem.

Luis Diaz sin far Luis Manuel Diaz har fremdeles ikke kommet hjem. Det er nå en uke siden han og moren ble kidnappet av geriljagruppen ELN. Moren ble frigitt etter noen få timer, mens prosessen med å slippe fri faren ifølge gruppen har pågått siden torsdag. 

Samtidig som dette skjer har Liverpool-hverdagen fortsatt for Diaz. 26-åringen stod over kampene mot Nottingham Forest og Bournemouth, men har vært tilbake i trening de siste dagene. Søndag kom han inn og reddet et poeng da de andre spillerne sløste voldsomt med sjansene i bortekampen mot Luton. 

I feiringen av målet viste Diaz frem en melding til sin far, og det ble et emosjonelt øyeblikk for kantspilleren selv og hele klubben. 

– Det var mye følelser i sving, men problemet er ikke løst. Familien venter hele tiden. Tegnene fra Colombia er positive, men den gode nyheten har ennå ikke kommet, sier Jürgen Klopp på sin pressekonferanse etter kampen. 

Manageren sier at det var spilleren selv som ønsket å komme tilbake på jobb mens den urolige ventingen fortsetter. 

– Han ønsket muligheten til å tenke på noe annet. Han har ikke trent nok til at han kunne starte, men han kom inn og viste kvaliteten sin da han scoret. 

– Etter kampen trengte vi ikke si noe til hverandre. Vi ga hverandre en klem. Nå venter vi i desperasjon på gode nyheter. Dette var en positiv opplevelse for han, men problemet er der fremdeles. 

– Vi er der for ham

Målvakt Alisson Becker sier etter kampen at det var et sterkt øyeblikk for spillerne da Diaz scoret. 

– Det sier mye om hans karakter og styrke. Det er vanskelig å se for seg hva han går gjennom. Vi er der for ham og støtter ham, men for han er det ekstra tøft.

Alisson har selv opplevd hvordan det er å spille fotball mens det skjer vanskelige ting utenfor banen. I 2021 mistet han faren, men kunne ikke reise hjem på grunn av pandemien. Da fikk han et av sine sterkeste øyeblikk på banen da han scoret mot West Bromwich.

– I mørke tider kan fotball gi glede til folk som sliter. Fotball overrasker alltid, og noen ganger på en god måte.

– Det skjedde med meg da jeg gikk gjennom en vanskelig periode, og det skjedde igjen i dag, sier Alisson.

Luis Diaz var lyspunktet på en mørk kveld da de røde rotet bort to poeng

Kampkommentar Luton v LiverpoolLuis Diaz var lyspunktet på en mørk kveld da de røde rotet bort to poeng

Det var større enn fotball, da innbytter Luis Diaz viste en t-skjorte med hilsen til sin far etter å ha utlignet fem minutter på overtid mot bunnlaget Luton.

Kommentar 05.nov 20:25
Bommen på åpent mål ble kostbar for Liverpool

Spillerbørs og folkebørs: Bommen på åpent mål ble kostbar for Liverpool

Darwin Nunez har vært effektiv, men sløsingen mot Luton førte til en skuffende poengdeling. Her er vår spillerbørs etter kampen.

Kommentar 05.nov 19:32