Pressekonferansen:– Gravenberch har en liten kneskade

Vi fulgte pressekonferansen før kampen mot Toulouse.

Klopp og Kelleher

Torsdag spiller Liverpool sin fjerde gruppespillskamp i årets Europa League, borte mot Toulouse.

Liverpool FC har allerede bekreftet hvilke spillere som er med og hvem som er hjemme – og størst spenning på denne pressekonferansen er det rundt Curtis Jones og Ryan Gravenberch. Duoen er ikke med, og på sosiale medier har det blitt spekulert i at Gravenberch har fått en kneskade.

Jürgen Klopp vil få spørsmål om skadesituasjonen, og forhåpentligvis er det ikke alvorlig, dersom det er det som er problemet i det hele.

Caoimhin Kelleher er også med på pressekonferansen, og vil ta første del, før manageren kommer inn for del to.

Pressekonferansen skal etter planen starte kl. 19.30. Denne artikkelen oppdateres fortløpende. Du kan selv se pressekonferansen i videovinduet øverst.

Kelleher er på plass

Pressekonferansen starter med Caoimhin Kelleher.

Ser frem til kampen

– Jeg gleder meg til kampen i morgen. Jeg har allerede spilt to kamper i denne turneringen. Jeg er veldig spent, og det er en ny mulighet for spilletid. 

– Vi vant 5-1 sist, men de viste lovende spill i førsteomgangen der de skapte sjanser mot oss. Vi scoret fem mål, og spilte veldig bra den kvelden, så vi må også prestere på det nivået for å gjøre det bra. Toulouse gjør det bra, så vi vil ikke ta lett på dem. Vi forbereder oss, og må være klare.

Hva han tenker om å være backup og planene fremover

– Jeg er åpenbart fortsatt backup for øyeblikket.

– Ambisjonen min er å spille så mange kamper som jeg kan. Det er det jeg vil gjøre. Målet mitt er å bli nummer én, og det er ambisjonen min. Nå vil jeg gjøre så bra som jeg kan. Jeg spiller nå europacupkampene og i ligacupen, så jeg prøver å gjøre det meste utav det og prestere bra.

Europa League – og hvor viktig det er for utviklingen hans

– Det er veldig viktig for meg for å få skarpheten i kamp, og de siste ukene har jeg spilt hver uke. Det å få skarpheten, få en rekke med kamper, er veldig viktig for utviklingen min. Jeg vil gjøre det bra for å utvikle meg videre, og for ambisjonen min om kunne bli en nummer én.

Målene for sesongen

– Det viktigste for meg er å spille så mange kamper som jeg kan, gjøre det bra i de kampene, holde oppe prestasjonene. Og for laget å vinne noen troféer, gjøre det så bra som vi kan. Vi tar det kamp for kamp, og det er det eneste du kan gjøre.

– Mitt eneste fokus er kampen i morgen og å gjøre det bra der.

Kelleher er ferdig

Det var kort – og stort sett det samme som han snakket med klubbens offisielle nettsider om tidligere på dagen.

Da kan vi vente på Jürgen Klopp.

Klopp er på plass

Oppdateringer følger.

Hvorfor Virgil og Gravenberch ikke er med

– Virgil er litt syk. Det er ikke noe stort, men vi ønsket ikke å ha ham på flyet. Det var åpenbart, og det er kanskje noen andre som har det. Jeg har det også litt, men for meg er det ikke noe problem. Derfor lot vi ham være igjen hjemme. Han bør være bra til helgen.

– Ryan (Gravenberch) har et lite problem med kneet. Det er ikke noe stort. Han løper allerede. Det var ikke mulighet for denne kampen, men vi håper at det er en sjanse for at han kan bli klar mot Brentford. Han er definitivt tilbake etter landslagspausen. Men ikke i dag, og derfor er han ikke her.

Hamstringskade for Jones

– Curtis (Jones) hadde allerede i forrige uke en hamstringskade. Ikke noe stort, men etter landslagspausen vil han være tilbake. Ikke før det.

– Det var ikke en alvorlig hamstringskade. Han var i god form, rødt kort, mistet rytme, kampene i Europa League. Jeg tok ham av mot Bournemouth, og da følte han ikke noe, men da jeg kom inn i garderoben lå han der og følte noe.

– Vi hadde en skann, det var ikke alvorlig, men han er ute.

Luis Diaz som er i troppen

– Det er ikke noe nyheter. Noen positive tegn på et vis, men ikke noen skikkelige nyheter.

– Han tok avgjørelsen i forrige uke, for han kan ikke dra til Colombia og det vil ikke skje. Han er her, og når han er her og trener så er det er trygt sted. Trening, rundt kamper og med laget. Han vil være her, han har reist og er tilgjengelig.

Om han er fristet til å toppe laget og sikre avansement

– Det har alltid vært tanken. Vi har hatt mulighet til å gjøre endringer, fordi vi har vært nødt, men dersom du ser på alle kampene vi har spilt i Europa League har vi vært veldig livlige, god flyt i alle kampene, men det har alltid vært et lag som har vært klare i den spesifikke kampen.

– Vi har allerede hatt mange kamper denne sesongen. Dersom du må spille med samme lag hele tiden, så er det ikke mulig. Vi kunne gjøre endringer, gjorde endringene, og vi kommer til å gjøre endringer. Jeg vet ikke hvor mange, dere får telle, men det vil være noen. Det blir et sterkt lag, og vi skal gå for det. Det handler ikke om vi satser mer på denne turneringen enn noen annen turnering. Slik er det ikke. Vi vil vinne fotballkamper.

– For å gjøre det må trenger vi friske bein. Vi kan gi laget det, friske bein med kvalitet åpenbart, og det vil være det samme i morgen.

Ben Doak som er tilgjengelig igjen

– Han er veldig bra. Ben har virkelig vist seg frem for oss. Hadde en veldig god pre-season med oss, veldig stor innflytelse i Europa League, og har også kommet inn i Premier League. Og så hadde han skaden sin. 

– Det er ikke kult, og går utover rytmen hans. Nå er han tilbake med oss, trener for fullt, og er et alternativ i morgen. Det er til stor hjelp for oss.

– Vi må gjøre endringer, men vil gjøre endringer med kvalitet, og det har Ben, så det er til stor hjelp.

Om han er overrasket over Quansah

– Dersom du hadde spurt meg i pre-season, og om jeg trodde han ville være så god, så ville jeg blitt overrasket.

– Siden det har jeg sett ham hver dag, og jeg er ikke overrasket lenger. Han har vist siden første dag av pre-season hvilken god spiller han er, og hvilken god spiller han vil bli.

– Det er flott å ha en gutt fra eget akademi med det potensialet og kvaliteten. Vi får se hvor det ender opp, men det er veldig lovende. Han er veldig avslappet også, god med ballen, aggressiv i duellene, og har alt du trenger. Samtidig er det rom for forbedring og utvikling, så det er de beste mulige nyhetene for Liverpool. Jeg er veldig glad for at han er her. Det var snakk om han kunne dra på lån igjen, men vi sa nei. Det var åpenbart en veldig god avgjørelse. 

Om han er imponert over Toulouse

– Alle tre lag har imponert meg for å være ærlig. Union SG, LASK og Toulouse, og spesielt Toulouse. De skapte problemer for oss, men vi forsto litt mer hvordan de spilte.

– Supporterne var eksepsjonelle, og jeg tror de koste seg på Anfield, med god grunn. Jeg gleder meg til i morgen, og ser for meg at det blir en skikkelig atmosfære. Vi ser frem til det, og respekterer Toulouse og det de gjør.

– Vi vet at de på resultatfronten ikke har hatt sin beste periode, men i den første kampen mot Toulouse hadde de en veldig god kampplan, var modige, godt organisert, og veldig fleksible. Vi må være klare og spille en god kamp. Dersom vi gjør det så er det ikke lett å møte oss, det vet vi, men dersom vi ikke spiller bra vil vi få problemer.

Forventningene til Toulouse

– Jeg forventer at Toulouse vil gå for det. Det er en hjemmekamp i en europacup, så du vil komme deg gjennom gruppen som er jevn, og da trenger de seire. Jeg tror Toulouse ser sin sjanse, har sin sjanse, og vil prøve å bruke sjansen sin. Jeg tror de vil bruke atmosfæren, og vi må sørge for at vi er klare. 

– Vi er ganske erfarne i europacupene over de siste årene. Vi vet at bortekampene er annerledes, men det gir oss en sjanse også, for det handler også om oss og hvordan vi spiller. Men jeg forventer et sterkt Toulouse-lag i morgen. Et lag som vil kvalifisere seg til neste runde, og ønsker tre poeng her. Du vet ikke hvordan den andre kampen vil ende, så det vil også være et stort steg for dem.

– Jeg vet hva som er i vente, men kan ikke gjøre mer enn å si til spillerne mine hvordan de skal håndtere situasjonen. Jeg vet at de også vil prøve alt for å vinne kampen, og jeg ser frem til det.

Pressekonferansen er ferdig

Det var en litt småsyk og snufsete Jürgen Klopp som møtte pressen i Toulouse. Nå er pressekonferansen over – og forhåpentligvis blir både Klopp og de spillerne som sliter med sykdom være friske igjen snart.