Klopp vil bytte ut en del spillere fra Luton-kampen, men ikke alle

Liverpool kan sikre seg avansement og førsteplass i Europa League i kveld.

Det nærmer seg en ny kamp i Europa League, og så langt har Liverpool tatt ni av ni mulige poeng i gruppespillet. Det betyr at de røde kan bekrefte avansement til sluttspillet i kveld, og med litt flaks, også førsteplassen.

Det avhenger av om Klopps mannskap fikser tre poeng i Sør-Frankrike, samtidig som LASK tar poeng fra Union St. Gilloise. Da kan ingen lag ta igjen Anfield-klubben, med to kamper igjen å spille.

Liverpool-treneren ønsker å sette sammen et slagkraftig mannskap mot Toulouse, men det blir også rotasjon fra laget som spilte 1-1 mot Luton på søndag.

– Vi har hatt mulighet til å gjøre endringer (så langt i gruppespillet) og vi er avhengig av det. Vi har spilt god fotball i alle Europa League-kampene, med flere gode øyeblikk i hver kamp, men vi har allerede spilt mange kamper denne sesongen, så vi kan ikke spille med det samme laget hele tiden. Det er ikke mulig, sa tyskeren på gårsdagens pressekonferanse.

FAST INVENTAR: Wataru Endo har startet samtlige kamper i Europa League denne sesongen. I hjemmeoppgjøret mot Toulouse scoret han sitt første mål for klubben.

FAST INVENTAR: Wataru Endo har startet samtlige kamper i Europa League denne sesongen. I hjemmeoppgjøret mot Toulouse scoret han sitt første mål for klubben.

I tidligere Liverpool-utgaver har Klopp ofte gitt flere unge og lovende akademispillere spilletid tidlig i cupturneringene. Det forventet mange også denne sesongen, men tyskeren har ofte satt sammen et lag med mer rutine.

Luis Diaz, Harvey Elliott, Wataru Endo, Cody Gakpo, Caoimhin Kelleher, Joel Matip og Kostas Tsimikas satt blant annet på benken mot Luton og vil sannsynligvis få sjansen i kveld. Det kan også bli spilletid for Jarell Quansah og Ben Doak, som var de yngste innbytterne i den kampen.

– Jeg vet ikke nøyaktig hvor mange endringer det blir, men det blir nok noen. Uansett blir det et sterkt lag. Rotasjonen handler ikke om at vi legger mer vekt på en annen turnering enn denne, for vi vil bare vinne fotballkamper, og da trenger du friske bein med kvalitet. Slik vil det også være mot Toulouse. 

Forventer et heltent hjemmelag

I det motsatte oppgjøret vant Liverpool hele 5-1 hjemme på Anfield. Klopp forventer en helt annen utfordring i kveld.

– Jeg tror Toulouse vil utnytte hjemmefordelen, og gripe sjansen. De vil dra nytte av atmosfæren, og den blir god, så vi må være klare for det. Vi har mye erfaring i europeisk turnering, og bortekamper er alltid annerledes.

SVAK FORM: Aron Dønnum og Toulouse står med to strake ligatap etter kampen på Anfield.

SVAK FORM: Aron Dønnum og Toulouse står med to strake ligatap etter kampen på Anfield.

Før kveldens kamp står Toulouse og Union St. Gilloise med fire poeng hver etter tre kamper og kjemper en hard kamp om å sikre seg andreplassen i gruppen. Klopp tror det kan bli utslagsgivende for hans Liverpool-lag.

– Vi respekterer mye av det Toulouse gjør, selv om de ikke er i sin beste form. Men som jeg sa før den første kampen (mot Toulouse), har de en virkelig god idé om fotball, er modige, godt organiserte og veldig fleksible. Jeg forventer at de spiller som et lag som ønsker å ta tre poeng.

Toulouse har ikke hatt en kjempestart på sesongen, og ligger for øyeblikket på en 14. plass i Ligue 1. Det stoppet ikke supporterne fra å reise til England for å støtte laget. Bortefeltet leverte et solid volum i tribunekrigen på Anfield.

– Jeg tror de nøt tiden sin på Anfield, og det med rette. Jeg gleder meg til i morgen; jeg kan forestille meg at det blir en ordentlig god atmosfære, avsluttet Klopp.

Toulouse - Liverpool sparkes i gang 18.45 i kveld. Kampen sendes direkte på V Sport 2 og Viaplay.

Brukte opprørspoliti mot Liverpools supportere i Paris, og skyldte på Hillsborough-tragedien

Brukte opprørspoliti mot Liverpools supportere i Paris, og skyldte på Hillsborough-tragedien

Når Liverpool reiser til Toulouse for kamp torsdag ettermiddag så er det første retur til Frankrike siden fadesen før, under og etter Champions League-finalen i 2022. Fordommer mot briter og fotballsupportere har ført til flere episoder med hardhendt politi i Frankrike.

Innsikt 09.nov 14:00
Dette må skje om det skal bli avansement og førsteplass i kveld

Dette må skje om det skal bli avansement og førsteplass i kveld

Kveldens kamp mot LASK kunne vært ubetydelig, men det er den ikke.

Innsikt 30.nov 12:03