Linket til Liverpool - kan ha tatt farvel med klubben etter historisk triumf

Fluminense vant Copa Libertadores for første gang i det som kan ha vært André sitt farvel med klubben.

Liverpool valgte i sommer å gå i samtaler med representantene til den 22 år gamle midtbanespilleren André Trindade, og ønsket å hente brasilianeren for å forsterke midtbanen. Svaret de fikk var imidlertid at André ikke ville dra noen steder før årets Copa Libertadores var ferdigspilt. 

Det ble den lørdag kveld, og for André og Fluminense ble det en historisk triumf. De kunne nemlig løfte trofeet i den gjeve turneringen for første gang etter at Boca Juniors fra Argentina ble slått 2-1 i finalen. 

Kampen ble høydramatisk og spennende. Det stod 1-1 etter ordinær tid og kampen gikk til ekstraomganger. Der scoret John Kennedy, før han i feiringen pådro seg sitt andre gule kort og ble utvist. Boca fikk en mann utvist noen minutter senere, og Fluminense klarte å holde unna. De vant 2-1 i kampen som til slutt inneholdt ni gule og to røde kort, og kunne løfte trofeet for første gang i historien. 

Det fikk frem følelsene hos André og de andre spillerne, og det blir nå spekulert i om det ble ekstra følelsesladd for 22-åringen, da han kan ha tatt et lite farvel med klubben sin etter denne kampen: 

Det gjenstår fremdeles noen kamper av årets ligasesong som André skal spille, men der ligger laget midt på tabellen, så på mange måter ble lørdagens triumf det perfekte punktum dersom midtbanespilleren forlater klubben i januar. 

Åpnet for salg i januar

André uttalte i forrige uke at han har fått med seg hvilken jobb Jürgen Klopp har gjort i Liverpool, og han virker å være veldig klar over interessen fra de røde. Han ønsket imidlertid å være lojal mot sin egen klubb, og han har ikke på noe tidspunkt gitt uttrykk for at han ønsker å forlate Fluminense. 

Klubbpresident Mario Bittencourt har på sin side gått litt lenger i å antyde at en overgang kan være på trappene. Han har tidligere bekreftet at Liverpool tok kontakt i sommer. 

– Liverpool kontaktet oss veldig direkte. Jeg svarte «Min venn, jeg selger ikke en spiller nå. Hvis du vil kjøpe ham nå for å hente ham i januar, kan vi begynne å diskutere det, men hvis ikke må du vente til desember. Da kan vi snakke», sa han tidligere i høst.

André har for øyeblikket en markedsverdi på 13 millioner pund, men Liverpool må nok punge ut mer enn dette om de ønsker å hente midtbanespilleren. Tidligere i år fikk han sin debut for Brasil, og verdien har trolig økt etter lørdagens triumf. 

Hvor mye de røde er villige til å strekke seg til dersom de går for et kjøp gjenstår å se, men André kan være den langsiktige løsningen på ankerplass på Klopps midtbane. 

– Det finnes ingen andre veier inn. Hvis du klarer å finne en annen inngang så setter jeg gjerne inn en dør til

– Det finnes ingen andre veier inn. Hvis du klarer å finne en annen inngang så setter jeg gjerne inn en dør til

Endelig er det Liverpools tur til å besøke Kenilworth Road. Det tradisjonsrike stadion har blitt pusset opp, men har holdt på sjarmen.

Innsikt 05.nov 10:35
Varsler defensivt hjemmelag på Kenilworth Road

Varsler defensivt hjemmelag på Kenilworth Road

Luton-manageren vil se laget sitt være aggressive, men helst uten å ta noen risiko når Liverpool kommer på besøk.