Mer enn dobbelt så effektiv så langt denne sesongen

Darwin Nunez leverer målpoeng i et forrykende tempo.

Darwin Nunez ble matchvinner da han kom inn fra benken og scoret på lekkert vis mot Bournemouth onsdag kveld, og det var ingen overraskelse at uruguayaneren ble utslagsgivende. Han har nemlig levert målpoeng i et forrykende tempo denne sesongen. Så langt står han med syv mål og fire målgivende pasninger for de røde. 

Han har bare vært på banen i 678 minutter, og det betyr at han leverer målpoeng hvert 61. minutt han er på banen for de røde denne sesongen. Fortsetter han i det tempoet vil han ikke ha noen problemer med å overgå antallet fra forrige sesong, da han hadde 19 målpoeng fordelt på 15 mål og fire målgivende pasninger. 

Da leverte han et målpoeng i snitt hvert 124. minutt, noe som betyr at han er mer enn dobbelt så effektivt så langt denne sesongen enn han var i fjor. 

Ifølge The Athletic er det ikke tilfeldig. Hans xG (expected goals) per 90 minutter har økt fra 0,7 til 0,87 denne sesongen, og han kommer også til flere avslutninger enn han gjorde i fjor. I tillegg er han mer effektiv - spissen scorer på en høyere andel av sjansene sine. 

Effektiv angrepsrekke

– Darwin viste sin klasse da han avgjorde kampen for oss. Det er en utrolig scoring. Vi hadde mange store sjanser i løpet av kampen, men det var målet vi trengte, og han leverte det, sa Jürgen Klopp etter kremscoringen til Nunez. 

Manageren uttalte i forrige uke at uruguayaneren nå har funnet seg til rette på Merseyside, og at det viser seg i prestasjonene. The Athletic skriver at Nunez tar engelskkurs to ganger i uken, og at han stadig tar steg taktisk som følge av godt arbeid på treningsfeltet. 

– Det var nødvendig med litt tid for å tilpasse seg alt. Nytt land, nytt språk, nytt lag og alle disse tingene, men det er på plass. Han er sentral i laget, og alle er veldig fornøyd med ham, sa Klopp i oktober. 

Nunez er også del av en angrepsrekke som leverer på løpende bånd. Liverpools «Famous Five» på topp har bøttet inn 30 mål så langt denne sesongen. 

Salah har flest med ti, så følger Nunez med syv, Cody Gakpo med seks, Diogo Jota med fire og Luis Diaz med tre. Det er bare fire andre spillere som har scoret mål denne sesongen - Dominik Szoboszlai og Ryan Gravenberch med to hver, og Andy Robertson og Wataru Endo med ett hver. 

Tiden er inne for å gi gass i jakten på en ny tur til Wembley

Tiden er inne for å gi gass i jakten på en ny tur til Wembley

Jürgen Klopp og Liverpool kjenner nå lukten av trofeet som kan legge grunnlaget for en ny storhetstid.

Kommentar 02.nov 10:56
«Vinden og regnet pisket, og Bournemouth utnyttet seg av elementene. Men så fikk Darwin Nunez ballen»

Dette skriver avisene:«Vinden og regnet pisket, og Bournemouth utnyttet seg av elementene. Men så fikk Darwin Nunez ballen»

En godbit fra Darwin Nunez sørget for Liverpool-seier i Bournemouth. Dette skriver avisene etter at de røde er klare for kvartfinalen i ligacupen.

Innsikt 02.nov 12:57