– Spilleforholdene var brutale. Det var forferdelig for begge lag

Det var langt fra pent og pyntelig, men Liverpool kjempet seg videre i stormen på sørkysten.

Liverpool er videre til kvartfinalen av ligacupen etter at de slo Bournemouth 2-1 onsdag kveld. Det så ut til å kunne bli komfortabelt da Cody Gakpo scoret etter halvtimen, men hjemmelaget kjempet seg tilbake og fulgte de rødkledde helt til døren. 

Til slutt var det Jürgen Klopps menn som trakk det lengste strået, men det var langt fra enkelt i stormen på sørkysten. 

I et intervju etter kampen var Klopp tydelig på at forholdene hadde en stor påvirkning på kampen. 

Brutale forhold

– Det var en topp prestasjon. Det handlet om å vinne og å gå videre. Spilleforholdene var brutale. Det var forferdelig - for begge lag selvfølgelig. Vi burde ha scoret flere i første omgang når vi hadde medvind, og det innså vi i den andre omgangen. 

– Vi scoret det andre målet, og så måtte vi kjempe etter det. Det handlet om innstilling i slike øyeblikk, og jeg så hvor mye laget mitt ønsket seieren. Det var en bra cupkamp i merkelige omgivelser. 

Tyskeren sier at laget måtte tilpasse seg, og at det var derfor laget hans prøvde å spille seg ut bakfra i den andre omgangen - selv om det flere ganger ble farlig. 

– Vi måtte spille oss ut, og kunne ikke spille lange pasninger ettersom de bare hadde blåst tilbake. Det var risikabelt noen ganger, men det kan ikke alltid være perfekt. Cornerene deres var veldig bra. Jeg elsket målene våre. Darwins mål; wow, for en kanon! 

Roser Quansah

På en slik kveld var det viktigste å finne en måte å vinne, understreker Klopp. 

– Vi er veldig fornøyde. Vi ønsket å ta oss videre. Det er en million måter å vinne en kamp på, og vi fant en av dem. Vi vet at det ikke er perfekt, men vi må lære. Stemningen i garderoben er svært bra. 

Tyskeren ga Quansah tillit fra start, og unggutten løste alle utfordringer på mesterlig vis. 

– Jarell var min banens beste. Sterk i taklingene, og vi ga ham ballen ofte. Han hadde mye å gjøre, men spilte en super kamp. 

Nå venter en lang kjøretur hjem for Klopp og laget, etter at flyet deres ble kansellert på grunn av uværet.

– Alle arbeidet ekstremt hardt, og det er det vi ønsker. Nå har vi en lang kjøretur hjem, men det føles bedre når vi er videre. 

Klopps menn gjorde jobben mot Bournemouth, og bør nå gå «all in» for troféet som kan kickstarte Liverpool 2.0

Kampkommentar Bournemouth-Liverpool:Klopps menn gjorde jobben mot Bournemouth, og bør nå gå «all in» for troféet som kan kickstarte Liverpool 2.0

Mens Liverpool tok seg videre til kvartfinale har flere av konkurrentene falt av lasset. Nå er de rødkledde favoritter i turneringen, og bør gå for gull.

Kommentar 01.nov 23:00
Grisevær og dårlige baneforhold er ingen problem for Quansah – som leverer en ny voksen kamp i Liverpool-drakten

Spillerbørs og folkebørs etter Liverpool - Bournemouth:Grisevær og dårlige baneforhold er ingen problem for Quansah – som leverer en ny voksen kamp i Liverpool-drakten

Her er vår spillerbørs etter kveldens kamp mot Bournemouth.

Kommentar 01.nov 22:42