Suarez kontaktet Darwin da det var vanskelig forrige sesong

Darwin overtok Suarez sitt draktnummer på landslaget i høst. Nå er Suarez tilbake.

I sommer overtok Marcelo Bielsa som landslagssjef for Uruguay. Han startet med å utelate alle stjernene og kun hente inn unge og urutinerte spillere – før han satte i stand sin første skikkelig landslagstropp til starten av VM-kvalifiseringen i høst.

Da var Darwin Nunez helt sentral, og Liverpool-angriperen har levert varene. Da Uruguay slo Brasil for første gang på 22 år i oktober, var Darwin den store spilleren.

Han har vært midtpunktet i et Uruguay-lag etter Luis Suarez og Edinson Cavani. Nå har Suarez, som nylig scoret hattrick for Gremio i toppkampen mot Botafogo, kommet inn igjen i varmen, 36 år gammel.

Diskuterte draktnummeret

Suarez har i en årrekke vært Uruguays nummer 9. Det er det nå Darwin som er.

– Jeg snakket med Darwin om å ta draktnummer 9 i Qatar, og vi har alltid snakket om det før. Han har potensial, tekniske ferdigheter og fysikken til å gjøre det, sier han til ESPN Argentina

– Med det hjertet han har, så åpnet han opp og fortalte om hva som skjedde der og da. Jeg fortalte ham at når jeg er ferdig, så ville jeg at han skulle ta det (draktnummer 9). Dersom du ser på hva Darwin har sagt, så sier han det med oppriktighet. Som kollega er jeg glad på hans vegne. Vi snakket om det oss i mellom, før kampen mot Brasil.

NUMMER 9: Darwin har byttet fra draktnummer 11 til 9 på landslaget.

NUMMER 9: Darwin har byttet fra draktnummer 11 til 9 på landslaget.


Han forteller at han snakket med Darwin forrige sesong, da han slet med å finne seg til rette i engelsk fotball.

– Som lagkamerat er jeg ikke overrasket, fordi jeg visste det. I fjor, da han hadde en dårlig periode i Liverpool, så snakket jeg med ham.og Liverpool ba meg snakke med ham. Jeg advarte ham om hvordan engelsk fotball er.

– Det er ting vi er glade for som lagkamerater. Vi er ulike, fra ulike generasjoner, og jeg er glad for at han for øyeblikket gjør det bra for klubben sin og for landslaget.

Argentina - Uruguay spilles fredag kl. 01.00 og vises på VGTV+.
Uruguay - Bolivia spilles onsdag 22. november kl. 00.30, og vises ikke på norsk TV.

Supporternes nye innflytelse

Liverpool Supporters BoardSupporternes nye innflytelse

Super League var en elendig idé – men noe godt har kommet ut av det. Joe Blott har fått jobben med å sørge for at supporterne aldri ignoreres i viktige avgjørelser igjen.

Kopite 14.nov 13:00
Salah trenger bare å se på sine gamle lagkamerater for å slå fra seg Saudi-Arabia

Salah trenger bare å se på sine gamle lagkamerater for å slå fra seg Saudi-Arabia

Det vil være en katastrofe om Salah skal trappe ned og dra til Saudi-Arabia. Han bør ha mange år igjen i Europa

Kommentar 14.nov 10:03