Aston Villa vant toppkampen mot ArsenalDrømmelørdag! Liverpool vil være på tabelltopp i minst én uke – og forhåpentligvis mye lenger

Det var høydramatisk på Villa Park – men vi fikk det resultatet vi ville ha.

Aston Villa var vanvittig imponerende mot Manchester City på onsdag, da de slo Pep Guardiolas lag 1-0 på en veldig overbevisende måte.

Lørdag kveld viste de at dette ikke var noe blaff eller noen tilfeldighet – da de tok imot ligaleder Arsenal på Villa Park. John McGinn scoret kampens eneste mål tidlig i førsteomgangen – og 90 dramatiske minutter senere kunne dommer blåse av.

Villa tar alle tre poengene, og Arsenal går på sitt andre tap for sesongen. Villa har slått både City og Arsenal på hjemmebane på fire dager, og er så absolutt med i en tittelkamp med 35 poeng på 16 serierunder. De er to poeng bak Liverpool.

Unai Emery sitt lag har nå vunnet 15 strake hjemmekamper i Premier League, og åtte på rad denne sesongen. Ny klubbrekord, og heldigvis en bane Liverpool ikke trenger å besøke før i nest siste serierunde i mai.

På tabelltopp til 17. desember – minst

Resultatet var perfekt for Liverpool, for det betyr at de røde kommer til å avslutte den 16. serierunden som ligaleder.

De røde imponerte ikke – men gjorde det viktigste og fikk med seg tre poeng fra Selhurst Park i tidligkampen lørdag. Med ni poeng på seks dager er Jürgen Klopps lag oppe i 37 poeng denne runden, og ingen kan passere dem før søndag 17. desember.

Da skal Arsenal møte Brighton på Emirates Stadium kl. 15.00. Manchester City (som har bortekamp mot Luton på søndag) har Crystal Palace neste helg – men selv med seks poeng i de kampene vil de være bak Liverpool før de røde skal i aksjon. City skal så til Saudi-Arabia for å spille VM for klubblag – og er først i aksjon igjen 27. desember. Vi får da håpe at Liverpool har fått med seg noen poeng før det.

Villa, som nå må nevnes i enhver diskusjon om toppkampen, skal også spille neste søndag kl. 15.00, borte mot Brentford.

Frem til da vil Liverpool toppe Premier League – og kl. 17.30 den dagen kommer Manchester United til Anfield.

Det kan bli veldig fine førjulsdager, så nå er det bare å suge på karamellen og nyte synet av Premier League-tabellen for oss Liverpool-supportere.