Carragher vil ikke legge skylda på eierne for det som skjer nå

Mener trenerne, spillerne og rekrutteringsteamet må gå i seg selv.

– Mange ser til eierskapet. Det som skjer akkurat nå, jeg skylder ikke på FSG for en bit av det, det gjør jeg ikke. Jeg vil nå bli kritisert av enkelte supporterseksjoner for å forsvare eierne. Jeg har ingen jobb i Liverpool, sier Jamie Carragher til Sky Sports.

– Det føles som det er så mange områder som ikke fungerer akkurat nå i Liverpool. Noen av dem er på banen og noen av dem er utenfor.

Ikke bare nederlag, men klasseforskjell

Den tidligere midtstopperen fremhever hvordan laget har klappet sammen, spesielt på bortebane. Å tape mot Brentford, Brighton (x2) og Wolverhampton går an, men det har skjedd på oppsiktsvekkende og ydmykende vis.

SKULLE VÆRT LØSNINGEN: Hva var egentlig backup-planen om man ikke fikk fatt i Aurélien Tchouaméni?

SKULLE VÆRT LØSNINGEN: Hva var egentlig backup-planen om man ikke fikk fatt i Aurélien Tchouaméni?

– Det er trolig tre av de verste bortetapene, ikke bare under Klopp men i Premier League-historien fra Liverpool. Å tape så stygt. De har ikke bare tapt, de har blitt helt mørbanket. Det kunne ha vært 5-0 til Wolves.

– Brighton-kampen skulle ha endt verre. De taper ikke bare mot disse lagene med det ene målet, de blir fullstendig spilt av banen.

Var penger tilgjengelig

Blant supportere vil du finne flere som mener Fenway Sports Group holder for hardt på lommeboka. «Carra» poengterer hvordan klubbens modell tidligere har fått ros fra nærmest samtlige hold, og at det var midler satt av til en midtbaneforsterkning.

– Folk sier at de har ikke sprøytet nok penger inn. Men det Liverpool har vært best på er å faktisk selge og få inn penger som tillater dem å gå å bruke £75 millioner på en midtstopper, £60 millioner på en målvakt, £50 på Naby Keïta. Men akkurat nå, de kom til slutten av forrige sesong - det var penger der til en midtbanespiller.

– De forsøkte å kjøpte den gutten som dro til Real Madrid, så det var £60-70 millioner der med tanke på en midtbanespiller. 

FORVENTES LITE: 26-årige Arthur Melo har CV fra Barcelona og Juventus, men har slitt med kroppen i Liverpool.

FORVENTES LITE: 26-årige Arthur Melo har CV fra Barcelona og Juventus, men har slitt med kroppen i Liverpool.

Når det ikke ble Aurélien Tchouaméni sommeren 2022, må de som styrer overganger ta sin del av skylda for at det ikke ble hentet et alternativ.

– De kunne ikke få han og Jürgen Klopp og hans team, eller rekrutteringsteamet bestemte at vi trenger ikke å kjøpe en midtbanespiller. Det er deres ansvar. Og så kom vi til denne sesongen og fra dag én mot Fulham, de har ikke vært kapable til å håndtere intensiteten i en Premier League-kamp med fotball og de har bare blitt absolutt overløpt i hver Premier League-kamp de har spilt, bokstavelig talt.