– Det har raknet fullstendig

Jamie Carragher er ikke nådig i analysen av Liverpool.

Jamie Carragher ville ikke gå med på at Liverpool var friskmeldt etter de to seierne i Premier League forrige uke, og tirsdag kom beviset. 

– Det var tull og tøys å antyde at Liverpool var tilbake etter de to siste kampene. Derfor var jeg forsiktig før kampen. Det Everton leverte i derbyet er noe av det verste jeg har sett, de gjorde ingenting. Jeg var på Newcastle-kampen også. De hadde ti mann på banen og skapte sjanser. Jeg er overbevist om at det hadde blitt 2-2 om de hadde elleve mann, sa Carragher i studiosendingen til CBS etter det stygge tapet på Anfield. 

– Liverpool er et rot defensivt, og det har de vært hele sesongen.

Det har raknet

Carragher trakk frem at de røde ikke lenger har spillere som kan gjøre jobben som kreves for å levere gjennom 90 minutter. 

– Laget var strålende defensivt forrige sesong. Men vi vet at midtbanen ikke har energien lenger, og fronttrioen presser ikke like samlet som de gjorde før med Firmino og Mané. Nunez og Gakpo er nye i laget, sa Carragher.

– Forsvaret, som i flere år har blitt omtalt som verdens beste, klarer ikke stå imot fordi de ikke lenger har seks spillere foran seg som jobber hardere og smartere enn alle andre lag i verden. Det har raknet fullstendig, sa Carragher.

Liverpool-legenden sier det er smertefullt å levere en slik tirade mot laget han er så glad i.

– Men Liverpool er på åttendeplass i Premier League og har akkurat blitt smadret 5-2 i Champions League. Jeg vet at det er Real Madrid, men dette er to lag som var i finalen i fjor. Det vi ser denne sesongen er ikke akseptabelt. Vi ser etter grunner og unnskyldninger, men det er ikke i nærheten av å være bra nok defensivt. 

– Alle spillere kan ha dårlige kvelder, og vi snakker om at Liverpool trenger nye midtbanespillere, men de trenger også forsvarsspillere, for det har blitt avslørt at de ikke makter å forsvare seg, sa Carragher, som var svært kritisk til prestasjonen til stopperparet Gomez og van Dijk tirsdag kveld.