Pressekonferanse: – Jeg har ikke sett finalen i Paris igjen før nå, og det var tortur

Jürgen Klopp og Cody Gakpo møtte pressen før åttendedelsfinalen mot Real Madrid.

Følg pressekonferansen i livevinduet under eller i videoen øverst i saken.

Velkommen til pressekonferanse

Velkommen til livedekning av pressekonferansen før den første åttendedelsfinalen mot Real Madrid i Champions League. Pressekonferansen starter klokken 14, og Jürgen Klopp og en spiller skal svare på spørsmål fra journalistene.

Gakpo er først ut

Cody Gakpo er den utvalgte spilleren som skal møte pressen i dag.

Gakpo: Betydningen av å ha scoret sine første mål for klubben

– En deilig følelse å score mitt første mål, og det var en viktig kamp i et Merseyside-derby. En fin måte å gjøre det på. 

– Newcastle-kampen var viktig for å vise at vi er på vei tilbake fra en vanskelig periode. 

Gakpo: Møtet med Real Madrid

– Som lag er vi klare. Vi ønsker å gjøre det bra og spesielt vinne hjemmekampen. Jeg tror vi er klare. 

Gakpo: Muligheten til å spille CL neste sesong

– Vi var i en vanskelig periode, men har fått selvtillit igjen etter to strake seiere. 

Gakpo: Bedre stemning i laget nå

– Det er normalt. Når du er fotballspiller ønsker du å vinne kamper. Når du vinner blir stemningen bedre. Vi forsøker bare å være positive og bli bedre. 

Gakpo: Bedre intensitet?

– Vi har spilt bedre i de kampene vi har vunnet, og det er opp til oss å fortsette med den intensiteten.

Gakpo: Real Madrid farlige på kontringer

– Det er utslagsrunder og mye på spill. Vi vil vise at vi er et bra lag og at vi er der igjen. Vi må levere i denne kampen og forsøke å vinne begge oppgjørene.

Gakpo: Største utfordring siden han kom

– Må tilpasse nytt miljø, ny liga og et nytt land. Det er mye forskjellig. Når totalpakken er i orden føler jeg meg bedre. 

Fått hjelp fra lagkamerater. 

– De er fantastiske. De har hjulpet meg fra første dag. Alle er veldig vennlige i klubben og gjør sitt for å hjelpe. Jeg er takknemlig for det. 

Spille i Champions League. 

– Det blir min andre kamp i CL, så jeg ser frem til det. Jeg må bevise at jeg kan spille på det nivået og gleder meg til å gjøre det. 

Gakpo: Noe som blir gjort annerledes nå?

– Det er vanskelig å peke på noe konkret. Men det er vanskelig når man ikke vinner kamper. For meg som nykommer har jeg merket et samhold i gruppen og vi forsøker å holde sammen når det er vanskelig. Nå har vi to seiere på rad og må jobbe hardt for å vinne flere kamper.

Gakpo: Forholdet til Champions League

– En av de største turneringene i verden. En drøm for alle spillere å være med. For meg er det flott å ha den muligheten. Men vi må fokusere på kampen og ikke tenke på det.

Gakpo: Hvordan har Klopp vært med spillerne i det siste?

– Når det er vanskelig vil de ekte lagene vise seg, og vi har holdt sammen og vært positive. Vi har forsøkt å hjelpe hverandre, og det har ført til bedre resultater. Nå har vi en stor mulighet til å vise at vi er tilbake.

Gakpo: Ny posisjon sentralt i banen

– De siste tre årene har jeg spilt til venstre, men i VM spilte jeg sentralt. Jeg har forsøkt å tilpasse meg det. Jeg snakket med treneren her og han sa at det var mulig å spille begge steder. Jeg har forsøkt å lære den posisjonen og gjort mitt beste.

Gakpo er ferdig

Det var det fra Cody Gakpo - en seanse som ikke vil skape de store overskriftene. 

Nå venter vi på Jürgen Klopp, og er spent på siste skadenytt - spesielt hva gjelder Darwin Nunez.

Klopp er på plass

Jürgen Klopp har ankommet!

Klopp: Tidligere møter med Real Madrid, hva gjør det med innstillingen'

– Ulike ting har skjedd med oss med Real Madrid. Jeg har en egen historie fra tiden i Dortmund. De er en av de største og mest suksessfulle i verden. De har vunnet turneringen så mange ganger, og er super-erfarne. 

– Jeg har ikke sett finalen i Paris før denne helgen, og det var tortur. Vi spilte en god kamp og kunne vunnet. De scoret og det gjorde ikke vi. Du kunne se hvor erfarne de er, hvor lite de blir påvirket av at andre lag skaper sjanser. Slik er dette laget, og det kan man lære. 

– Det er sju-åtte måneder siden. Forrige gang da de slo oss ut spilte vi på deres treningsfelt og på et tomt Anfield. 0-0-kampen her var bra. Vi fikk dem til å jobbe hardt. Nå er det andre lag, samme klubber, og nye tider. Det er en historie. En av oss er alltid i finalen, og vanligvis må du slå ut en av oss. Nå møtes vi, så ser vi hvem som går videre. 

Klopp: Nunez kan bli klar

– Det er en mulighet, sier Jürgen Klopp om skulderskaden til Darwin Nunez. 

Les mer i egen sak.

Klopp: Fullsatt Anfield mot Real Madrid

– Hvis det bare hadde vært én kamp, men vi skal spille på et fullsatt Bernabeu og det er ganske imponerende, det også. Jeg gleder meg veldig til i morgen, men det blir vanskelig i morgen. Vi har ikke noen ledelse ennå. Men hvem bryr seg. Det er Champions League, og en av verdens største kamper. Med historien til begge lag blir det en veldig bra fotballkamp.

– For fire uker siden ville det vært annerledes, men kanskje har vi kjempet oss tilbake i tide. Jeg ville forventet at vi skulle være oss selv uansett, men nå har vi resultater vi kan bygge på. Vi må spille to superkamper for å gå videre. Vi må være på vårt aller beste. Real Madrid kan gå videre selv uten å være på sitt beste.

Klopp: Ta med seg resultatene fra de siste ukene

– Vi må bevise det. Dette er en annen turnering. Så møter vi Crystal Palace. Vi trenger resultater. Vi har vært i en liknende situasjon resultatmessig etter VM, med to seiere. Men nå virker det annerledes og vi kan merke det. Så vi må ta det herfra. I morgen forventer jeg å kjempe med alt vi har. 

– Jeg forventer Anfield på tå hev og er glad for at de så oss de siste to kampene. Mye å se frem til. 

Klopp: Å møte Ancelotti og Real Madrid er den største testen

– Vi skulle ha vunnet finalen, men Carlo er en av de meste avslappede trenerne, og en av de beste personene jeg har møtt i fotballen. Med et lag i verdensklasse, som de var i fjor, og så har de hentet inn noen spennende unge spillere. De er noen poeng bak Barcelona, men bortsett fra det er de alltid vanskelige å slå. Kombinasjonen er vanskelig. Jeg tror det gir mening å prøve likevel.

Klopp: Hvordan få Real Madrid til å føle seg sårbare

– Jeg tror ikke du kan få dem til å få panikk. Vi hadde store sjanser og Courtois måtte gjøre store redninger. Andre lag ville merket det. Men vi ble holdt tilbake av at det var finale. Vi var litt for forsiktige. Analyse er alltid enkelt. Men følelsen da jeg så kampen igjen var at med litt ekstra gnist så kunne vi gjort det. Men vi kunne ikke spilt uten respekt heller. De har spillere i verdensklasse og henter inn nye. 

– Men det er ikke umulig. I rundene før finalen, mot City og PSG, var det «game over», men så var det ikke det. Det er kvaliteten deres. Noen av spillerne deres har vunnet Champions League fem ganger.

Klopp: Vinicius Jr. opplever hets fra tribunen, har du merket noe provoserende fra ham?

– Ingenting i verden kan rettferdiggjøre hets. Såvidt jeg vet er han en spiller i verdensklasse. Du burde ikke la han få for mange situasjoner en mot en. Den kvelden i Paris, i så ung alder, ble han ikke påvirket av hvordan kampen gikk. Han var der i det avgjørende øyeblikket og er allerede en Real Madrid-legende. Jeg håper ikke han bryr seg om idioter. Det er første gang jeg hører om det. 

Klopp: Atmosfæren i Paris var feil for en finale

– Vi trengte ikke Paris for å gjøre dette til en spesiell kamp. Vi tapte kampen, og det fine i idrett er at man kan rette det opp. Det som skjedde i Paris var verken vår eller Real Madrid sin skyld. Dette ville vært en enorm kamp uansett, og vi må nyte det som bare vi kan. Jeg gleder meg. Real Madrid-fansen som kommer her bør ønskes velkommen i byen og nyte tiden her. De kommer til et av de mest historiske stedene i fotballen. 

– To topplag møtes. Jeg kan ikke se hvorfor Paris-finalen skal være en grunn til å nyte det mer. Vi har snakket nok om det som skjedde der. Jeg ser fotballkamper uten lyd og kan ikke si noe om atmosfæren. Men jeg merket den kvelden at noe ikke stemte. Det skulle vært annerledes, og det vet alle.

Klopp: En spesiell plan for å stoppe Vinicius?

– Du prøver alltid å nekte dem å motta pasninger. Men hvis du forsvarer deg mot Vinicius og Benzema er Valverde eller Rodrygo der. Hvis ikke er Toni Kroos og Luka Modric der. Sånn er det med lag i verdensklasse. Du må forsvare deg kollektivt, og det skal vi prøve på.

Det var det

Det var alt fra Klopp og Gakpo for i dag. Takk for følget.