– Hos dere og spillerne ser det ut som vi tapte. Det gjorde vi ikke

Jürgen Klopp tar med seg et poeng og null baklengsmål fra en vanskelig bortekamp.

Jürgen Klopp sier lørdagens bortekamp mot Crystal Palace liknet på de fleste kampene de røde har spilt på Selhurst Park under tyskerens ledelse. Liverpool hadde vunnet sine sju siste på denne arenaen før lørdag, men ofte har det vært tett og jevnt.

– Den store forskjellen fra de andre kampene er at da scoret vi. Det gjorde vi ikke i kveld. Tidligere har vi for eksempel scoret på en dødball, med Joel eller Virgil, og så punktert kampen på en kontring. I sluttminuttene er man alltid under press på denne stadion. Men vi tar med oss at vi holdt nullen samtidig som vi kunne gjort det bedre, sier Klopp.

Ble svakere utover i omgangene

I begge omgangene startet Liverpool friskt, før Crystal Palace tok mer og mer over. 

– Da den første crosseren til Trent ikke var vellykket, sluttet vi å forsøke. Og det gjentok seg i andre omgang. Mot en så kompakt formasjon er man nødt til å true bakrom. Hvis ikke kan det oppstå skumle ballmiss, som vi så, sier Klopp. 

Samtidig ser han forbedringer i den defensive prestasjonen. 

– De traff tverrliggeren men hadde ingen avslutninger på mål utover det, og det er et godt tegn. En vanskelig kamp, men vi tar med oss at vi holder nullen, sier han.

Må ta det positive

Klopp sier at det er på tide å ta innover seg at dette ikke blir en jubelsesong. 

– Hos dere (journalistene) og spillerne ser det ut som vi tapte. Det gjorde vi ikke. Det er mye å være nedfor for, men vi kan ikke la vår egen historie være en av de tingene. Det ville vært veldig dumt, sier han.

– Dette blir ikke en sesong for historiebøkene, og det kommer ikke til å bli lagd film om den. Men vi må komme oss gjennom det, og det skal vi klare, sier han.

Manageren legger til at alt ikke trenger å være bekmørkt fordi to poeng gikk tapt. 

– Vi kan se på det på to måter. Seieren glapp, og det høres veldig negativt ut, eller vi har et poeng mer enn vi hadde fra før, og det høres positivt ut. Så vi kan velge.