Klopp sier at han tok ikke av Keïta og Trent fordi de spilte dårlig

Forklarer byttene av den utskjelte duoen, og at Núñez måtte ha injeksjon for å spille mot Real Madrid.

– Çlean sheet er glimrende, det er det du vil ha. Et bortepoeng, ok. Jeg vet ingen ønsker å høre det, men det er en veldig typisk kamp mot Crystal Palace som de vi har spilt her i senere år. Den store forskjellen for oss er at vi scoret ikke, sier Jürgen Klopp etter 0-0 i London.

– Vi hadde tre store muligheter. En av dem bør inn og greit, de traff tverrliggeren men de traff ikke mål. Vi mistet baller på feil tidspunkt. Vi må stoppe med det. I dag reagerte vi mye bedre på det. Feil vil alltid skje, du må bare reagere på riktig måte og det gjorde de.

Før lørdag kunne Liverpool vise til syv strake triumfer på Selhurst Park, hele 10 av de 11 siste mot Crystal Palace hadde endt med seier.

– Palace var veldig kompakte. Dette er en kamp og en situasjon hvor du ikke scorer fem mål, spesielt hvis du ikke scorer det første målet.

Liverpool endte kampen med 64,1 prosent ballbesittelse og 12-6 i avslutninger totalt (4-0 avslutninger på mål).

– Stilen vår var veldig god. Det var ingen atmosfære, folk var ikke fornøyde med måten Palace spilte på, på grunn av oss.

Beskytter spillerne

55-åringen ble spurt om byttene av Naby Keïta og Trent Alexander-Arnold, som begge hadde svake forestillinger lørdag. Tyskeren benekter at duoen ble tatt av fordi de spilte dårlig.

– Naby hadde et tidlig gult kort og så to taklinger, ikke veldig ille taklinger, men to situasjoner etter det, som tok han ut av kampen.

SVAK FORESTILLING: Byttene fra benken, Harvey Elliott inkludert, gjorde lite for å løfte Liverpool opp i et høyere gir.

SVAK FORESTILLING: Byttene fra benken, Harvey Elliott inkludert, gjorde lite for å løfte Liverpool opp i et høyere gir.

– Han innså fra da av, at han ikke kunne gå i dueller mer. Det var årsaken til at han ble byttet.

Keïta ble igjen i garderoben. Da Alexander-Arnold ble tatt av, valgte Klopp James Milner som høyreback.

– Det var bare tydelig. Trent spiller alle kampene for oss, og da må vi ta avgjørelse fra tid til annen. Vi vurderte før kampen allerede om det var en for mye for han eller noe sånt. Men så startet han, det er det. Årsaken til at vi tok han av var helt på grunn av det. Ikke noe annet.

– Han er ok, det er bare kampmengden. Vi tok han ut og han har en dag mer til å hvile og så er han fin igjen.

Núñez slet før Real Madrid-kampen

En spiller som manglet i startoppstillingen var dessverre Darwin Núñez, og Klopp forteller at 23-åringen hadde problemer før Real Madrid-kampen tirsdag.

LYST OG MØRKT: Trent Alexander-Arnold burde hatt scoring etter frispark, men han kunne og fort ha vært arkitekten bak Crystal Palace-scoring.

LYST OG MØRKT: Trent Alexander-Arnold burde hatt scoring etter frispark, men han kunne og fort ha vært arkitekten bak Crystal Palace-scoring.

– I stunder som dette, vi savnet Darwin selvsagt, men vi kan spille uten han. Vi har Diogo på banen som kan være en trussel inn bak også. Når Mo og Cody slipper seg ned, Diogo må være der.

Det er håp om at Núñez kan være tilbake i midtuka mot Wolves, onsdag 1. mars.

– Darwin kunne spille med en injeksjon mot Real Madrid fordi det er ingen strukturell skade, det er veldig smertefullt, men han fikk en ny smell der og dagen etter Madrid-kampen kunne han ikke bevege armen i det hele tatt. Vi må se hvor lang tid det vil ta.

– Ingenting endret seg egentlig i kveld. Du kan se på det på to måter. Vi vant ikke, det høres veldig negativt ut, vi har et poeng mer enn tidligere, det tenker jeg høres ganske positivt ut. Så vi kan velge.