Newcastle og Liverpool er de to lagene som underpresterer mest foran mål

Lørdag kveld møtes de to til viktig kamp.

Før Everton var sist gang Liverpool holdt buret rent i en ligakamp de vant, mot West Ham 19. oktober 2022.

Med «clean sheet» bakover, Alissons sjette på åtte kamper mot Everton, en fantastisk målgivende fra lynhurtige Darwin Núñez, Cody Gakpo endelig i gang og Mohamed Salah tilbake på scoringslista, er det lov å håpe på en sterk avslutning av sesongen.

Den egyptiske målkongen har og hatt en uvant måltørke. Forrige ligamål kom mot Aston Villa 26. desember.

En del å gå på

Spesielt det defensive har fått gjennomgå, mens man offensivt har kommet til farligheter, uten å omsette det i ferdige produkter.

Spesielt Núñez har brent sin andel av muligheter. I 2023 har ingen andre hatt flere avslutninger på mål, og totalt. Men 23-åringen har ikke fått nettkjenning selv siden Southampton i november. 

Ifølge xG-tallene (forventede mål scoret) for de seks siste er Liverpool nummer fire, kun slått av Arsenal, Brighton og Manchester City. Det har derimot kun gitt fem Liverpool-mål. Brighton på sin side har gjort 13.

Ser man på det faktiske antallet mål som blir scoret er det kun Newcastle som underpresterer sin xG mer enn Liverpool. Begge lagene netter rundt seks færre scoringer enn det som forventes.

Newcastle og Liverpool møtes i neste

Sjanser skapt vil likevel kommer godt med når neste motstander er ligaens beste forsvar.

Newcastle har ikke tapt siden Anfield i august, og de har kun sluppet inn 13 ganger på 22 kamper. Det er i særklasse. Serieleder Arsenal er nærmest med 18 baklengs på 21 kamper.

Men så har de akkurat som Liverpool slitt med å få ballen i mål på riktig side. På de siste syv ligakampene har det blitt kun seks fulltreffere.

For Liverpool ligger det større muligheter begge veier da sentrale Bruno Guimarães er utestengt. Newcastle står med fattige 0-4-1 i kamper uten 25-åringen, inkludert deres eneste ligatap denne sesongen på Anfield. Målforskjellen på de samme kampene svake 4-5.

Etter Newcastle er tre av de neste fire mot lag på nedre del av tabellen, Crystal Palace (12.), Wolverhampton (15.), Manchester United (3.) og Bournemouth (19.). Tida mot påske er potensielt for Jürgen Klopps menn til å spille på seg selvtillit og klatre oppover.

Newcastle - Liverpool ser du fra 18:30 lørdag 18. februar, med V Sport PL/Viaplay.