Manchester City kortet ned Arsenals forsprang i toppen:Se mål og høydepunkter fra helgens Premier League-runde

Her vil vi fortløpende legge ut fra runden.

Det er syv Premier League-kamper lørdag, samt to søndag, før Liverpool er i ilden mandag kveld på Anfield.

Manchester City - Aston Villa 3-1 (3-0)

Rodri (4), Ilkay Gundogan (39), Riyad Mahrez (45+1), Ollie Watkins (61)

De lyseblå fra Manchester gjorde kort prosess på Aston Villa, og ledet hele 3-0 til pause på Etihad. Da valgte Pep Guardiola å ta av Erling Haaland, og roe helt ned i den andre omgangen. Ollie Watkins utlignet for bortelaget etter timen spilt, men poengene var aldri truet for Guardiola og co.

Leeds - Manchester United 0-2 (0-0)

Marcus Rashford (80), Alejandro Garnacho (85).

Hjemmelaget ligger og kjemper i bunnen av Premier League, og tre poeng mot erkerival Manchester United hadde smakt godt for et sulterforet Leeds-lag. Slik endte det ikke. En småstygg og jevnspilt kamp åpnet seg mer opp utover i den andre omgangen, og det utnyttet Manchester United til det fulle.

West Ham - Chelsea 1-1 (1-1)

João Félix (14), Emerson Palmieri (28).

Et poeng er i stor grad for lite for begge lag, i hver sin ende av tabellen. Graham Potters menn hadde ballen i nettet tre ganger i løpet av den første halvtimen, men to av de ble annullert på grunn av offside, og like før slutt følte Conor Gallagher seg snytt for straffespark.

Arsenal - Brentford 1-1 (0-0)

Leandro Trossard (66), Ivan Toney (74).

Med avspark 16:00 fulgte serielederen opp 0-1 mot Everton med et nytt poengtap. Innbytter Leandro Trossard scoret nesten direkte etter at han entret banen etter 62 minutter, men Ivan Toney, som hadde en suser i tverrligger i første omgang, utlignet til slutt for gjestene.

Crystal Palace - Brighton 1-1 (0-0)

Solly March (63), James Tomkins (69).

De fleste lagene foran Liverpool på tabellen snublet lørdag. Brighton falt i stor grad for eget grep da målvakt Robert Sánchez glapp et frispark, og «ørnene» kunne utligne mot «måkene» i M23-derbyet.

Fulham - Nottingham Forest 2-0 (1-0)

Willian (17), Manor Solomon (88).

Etter fem strake ligakamper uten tap i 2023 ble Forest satt på plass på Craven Cottage, og det startet dårlig da Steve Cooper måtte bytte midtstopperpar etter bare syv minutter. Anført av en frisk Willian, som sto for både kremmerhus og stolpetreff ble det en fortjent hjemmeseier.

Leicester City - Tottenham 4-1 (3-1)

Rodrigo Bentancur (14), Nampalys Mendy (23) James Maddison (25), Kelechi Iheanacho (45), Harvey Barnes (81).

Antonio Contes menn klarte ikke følge opp seieren over Manchester City. Etter at en rakett fra Mendy utlignet Spurs sin tidlige ledelse, valset Brendan Rodgers’ gutter over de hvite.

Southampton - Wolverhampton 1-2 (1-0)

Carlos Alcaraz (24), selvmål (72), João Gomes (87).

Alt lå til rette for en sårt tiltrengt opptur for Nathan Jones og Southampton, da januarsigneringen Alcaraz scoret, og Wolves ble redusert til 10 mann få minutter senere. Et fælt selvmål fra Jan Bednarek sørget for balanse, før ulvenes januarkjøp avgjorde bunnkampen.

Bournemouth - Newcastle 1-1 (1-1)

Marcos Senesi (30), Miguel Almirón (45).

Kveldens siste kamp 18:30, hvor poeng var kjærkomne i hver sin ende av tabellen, skulle se begge målene i første omgang. Dominic Solanke & Co har kun ett poeng opp til sikker plass, mens Newcastle har kort vei opp til 3.-plass og ned til 5.

Resultatene betyr at samtlige lag som var over Liverpool på tabellen, med unntak av Fulham (7.) gikk på poengtap.

Uavgjort for Arsenal (1.), Newcastle (4.), Brighton (6.), Brentford (8.) og Chelsea (9.) Tottenham (5.) tapte.

Manchester-lagene på 2. og 3. spiller søndag.