– De ble spist levende

Tidligere Manchester United-spiller Gary Neville var ikke høy i hatten etter at favorittlaget hans ble nedsablet 7-0 på Anfield.

– Disse Manchester United-spillerne ble spist levende i andre omgang. Jeg er sjokkert, men disse spillerne skjønte ikke hvor farlig det er å komme til Anfield, sa Neville på Sky Sports etter ydmykelsen, der han satt lang i maska ved siden av en glisende Jamie Carragher.

Manchester United led sitt største nederlag siden 7-0 tapene for Wolves i desember 1931, Aston Villa i desember 1930 og Blackburn Rovers i april 1926.

– Andreomgangen var en skam. Det var sjokkerende, og ingen var dårligere enn kaptein Bruno Fernandes, som tidvis var helt elendig i denne kampen, la Neville til. 

– Jeg må presisere at de ikke spiller slik til vanlig. Lagånden er vanligvis bedre enn dette. Dette er ikke den formen de har vist den siste tiden. Manageren vil håndtere dette, det er jeg sikker på, og det veldig raskt, akkurat som han håndterte andre vanskelige situasjoner tidligere i sesongen.

– Du kan bli kvalt her på Anfield. Jeg har opplevd det selv, men ikke i like stor grad som dette. Du kan tape 2-0, du kan tape 2-1, du kan tape 3-1, men du taper ikke 7-0. Du blir rett og slett ikke slått 7-0 på Anfield dersom du er en Manchester United-spiller eller et Manchester United-lag.

Flaut

En annen tidligere United-spiller og fotballekspert, Roy Keane, var direkte flau over gjestenes opptreden. Liverpool scoret seks mål i andre omgang, og det falt iren tungt for brystet.

– Dette var helt klart en veldig, veldig dårlig dag. En sjokkerende dag, egentlig. De scoret rett før pause, og så kom den andreomgangen.

– United-spillerne, jeg er tom for ord, det var så flaut. De viste ingen lederegenskaper, spesielt de erfarne spillere. Målene de ga bort var sjokkerende. 

– Det var en tøff, tøff dag for United. Jeg takker Gud for at jeg aldri var en del av et Manchester United-lag som ble slått med så mye. Spillerne vil være flaue. De vil være skamfulle over prestasjonen sin. Spesielt i annen omgang, da det begynte å røyne på. De forsvant ut av kampen, og ga bort så mange mål.

– Jeg forventet ikke dette

En som på sin side var svært godt fornøyd var tidligere Liverpool-kaptein og -manager Graeme Souness.

De røde bokførte sin største seier over Manchester United noensinne. Den forrige rekorden stammer fra oktober 1895, da Liverpool vant 7-1 i andredivisjon.

Gakpo, Nunez og Salah er ifølge Opta den fjerde Premier League-trioen i historien til å score to eller flere mål hver i samme kamp, og de første som har gjort det siden Cole, Yorke og Solskjær gjorde det for Manchester United mot Nottingham Forest i februar 1999.

– Liverpool var sensasjonelle i andre omgang. Jeg sa i pausen at de burde behandle dette som det stod 0-0, og gå ut og vinne andre omgang, men jeg forventet ikke dette, sa Souness.

– Etter det andre og tredje målet var Manchester United nest best i alt, og seieren var ikke for stor. Manchester United hang rett og slett ikke med i andre omgang, og Liverpool løp regelrett over dem, la han til.