The Athletic:«De finansielle musklene til rivalene kan være i ferd med å slukke Liverpools håp»

Pengebingene til Manchester City og Real Madrid gjør det mindre og mindre sannsynlig at Jude Bellingham havner i Liverpool.

David Ornstein i The Athletic sørger for å gi Liverpool-fansen en skikkelig blåmandag med siste nytt rundt Jude Bellingham. 

19-åringen slutter seg nå til England-troppen foran EM-kvalifiseringskampene mot Italia i Napoli på torsdag og Ukraina på Wembley tre dager senere, men det er midtbanespillerens klubbfremtid som stjeler overskriftene. 

Ornstein slår fast at Bellingham høyst sannsynlig ender enten hos Liverpool, Manchester City eller Real Madrid i sommer, selv om Birmingham-gutten har kontrakt med Borussia Dortmund til 2025. 

Det er ingen utkjøpsklausul i den kontrakten, slik at Dortmund har alle de beste kortene på hånden. De kan velge å ikke selge spilleren, og de kan kreve akkurat den overgangssummen de ønsker.

«Slik ting står nå virker det mer og mer usannsynlig at Liverpool vil signere Belllingham i sommer», skriver Ornstein.

Jude Bellingham spilte en ny god kamp for Borussia Dortmund, da de feide 1 FC Köln av banen med 6-1 på lørdag:

Mener City og Real er i en sterkere posisjon

Han påpeker at 19-åringen har vært tyngre linket til Liverpool enn noen annen klubb, og det er ikke tvil om at Jürgen Klopp er en stor beundrer av midtbanespilleren.

«Det er den antatte størrelsen på overgangssummen, de finansielle musklene til Liverpools rivaler, og Liverpools manglende vilje til å være med på en budkrig, som kaster betydelig tvil rundt Liverpools sjanser», fortsetter Ornstein.

Athletic-journalisten understreker at jakten på ingen måte er over ennå, for Liverpools del heller, men han har kilder som kjenner prosessen, som tror City og Real Madrid er i en sterkere posisjon akkurat nå.

Ornstein påpeker at at Liverpool ikke vil vinne noen trofeer denne sesongen, om vi ser bort i fra Community Shield i fjor sommer, og de røde ligger sju poeng bak fjerdepalssen som gir Champions League-kvalifisering med tolv kamper igjen å spille.

«Liverpool har en aldrende tropp, hvor flere spillere er på utgående kontrakt. De må ta grep, og drive rekrutteringsarbeid på flere fronter, med forskjellige valgmuligheter. Dette er faktorer som vil påvirke deres transferbudsjett, og dermed også klubbens håp om å sikre seg Bellingham», skriver han.