Pressekonferanse:Klopp bekreftet at både Stefan Bajcetic og Jordan Henderson er uaktuelle mot Real Madrid

Stefan Bajcetic har pådratt seg en lyskeskade, og Jürgen Klopp vet ikke hvor lenge han vil være ute. Jordan Henderson er syk.

Jürgen Klopp og Fabinho svarte i kveld på spørsmål fra pressen på Santiago Bernabeu, ett døgn foran returkampen mellom Real Madrid og Liverpool i åttedelsfinalen i Champions League.

Real Madrid har som kjent en 5-2-ledelse å gå på fra det første oppgjøret på Anfield, og Liverpool må klare seg uten en syk Jordan Henderson, samt de skadede spillerne Stefan Bajcetic, Thiago Alcantara, Luis Diaz og Calvin Ramsay. Arthur Melo er heller ikke aktuell for kampen, da han ikke ble tatt med i Liverpools Champions League-tropp.

Du kan se pressekonferansen i videovinduet over, eller du kan følge vår tekstoppdatering under.

Fabinho er først ute - og får spørsmål om å møte Real Madrid etter å ha tapt 5-2 i den første kampen

– Vi må holde hodet klart. Det er alt.

– Det blir veldig vanskelig for oss. Vi må spille smart, og forsøke å vinne kampen.

– Vi må score minst tre mål, og må gjøre alt vi kan for å få ekstraomganger og score enda mer for å slå ut Real Madrid.

Fabinho får spørsmål om Vinicius Junior

– Vini er på et utrolig stadium av sin karriere. Han er en av Real Madrids beste spillere. Han beviste det i den første kampen. Det vil være en flott ufordring for meg å forsøke å stoppe ham.

– Skal vi ha en sjanse til å ta oss videre, må vi nekte ham rom. Vi må stoppe ham. Spillere som han kan finne rom hele tiden, og sette sitt preg på kampen. 

Fabinho får spørsmål om hva han lærte av den første åttedelsfinalen

– Vi lærte masse. Vi vil forsøke å ikke åpne oss opp så mye mot et lag med en slik kvalitet.

– Vi har ingenting å tape. Alle forventer at Real Madrid skal vinne og gå videre. Men vi har et ansvar. Vi er en spillergruppe som har hatt gode opplevelser. Mot Barcelona i 2019 slo vi tilbake. Vi vet det er mulig.

Det er Jürgen Klopp sin tur - første spørsmål er om hva han tenker nå

– Jeg er glad for å være her. Her er vi tre uker etter kampen på Anfield, og vi har en kamp å spille. Vi er her for å spille mot en ekstremt sterk motstander, og forsøke å vinne kampen i morgen.

– Dersom vi har 1% sjanse, vil vi forsøke. Dersom det er mulig, får vi se hvor det fører oss. Vi respekterer turneringen og motstanderen for mye til å ikke være klare for i morgen. Jeg ser frem til kampen.

Klopp får spørsmål om hva Liverpool må gjøre annerledes fra den første kampen

– Du klarer ikke å nekte Vinicius og Karim sjanser hele tiden, men i lange perioder i den første kampen gjorde vi det. 

– Jeg ser ikke noen store problemer med taktikken vår i den første kampen. Vi klarte bare ikke å forsvare oss på kontringene deres.

– For å vinne kampen, må vi være ekstremt gode. Vi må spille på vårt beste bare for å vinne kampen, uten at vi trenger å gå videre av den grunn, så det vil vi forsøke.

– Vi må være superaktive både med og uten ballen. Vår midtbane må presse enestående. Vi må ta risiko, samtidig som vi må forsøke å unngå kontringer mot oss.

– Med den risikoen vi må ta offensivt, må vi gjøre alt for å unngå kontringer. Det var ikke så mye galt med vår plan i den første kampen, men vi klarte bare ikke å forsvare oss på kontringer.

Klopp avslører at Stefan Bajcetic og Jordan Henderson er uaktuelle til kampen

– Stefan Bajcetic har fått en stressrespons i lysken, og vi vet ikke hvor lenge han vil være ute. Jordan Henderson vil også være ute.

Klopp om Real Madrid

– De har et beundringsverdig lag. De spiller annerledes enn oss. Det handler om mentalitet. De har min fulle respekt. Et fantastisk lag.

– Fabinho har rett. Real Madrid kan lukte blod. De mister ikke troen på seg selv. Det er en stor styrke for et lag. De har vunnet så mye at ingenting skremmer dem.

– Real Madrid kan fortsette slik lenge. De har Luka Modric, Karim Benzema, Toni Kroos og i tillegg mange gode unge spillere. Tchouameni. For et lag. Vi har tapt store finaler mot dem, men vi har også spilt noen gode kamper mot dem.

– Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har sett finalen mot dem i Paris om igjen. Vi skal forsøke å bruke alt det vi kan. Madrid gjør det de gjør. De forandrer ikke på noe, men de er så gode, så de kan gjøre det.