Firminos avgjørelse kom overraskende på Klopp

Jürgen Klopp sier at han ble litt overrasket da Roberto Firmino kom med beskjeden om at han forlater klubben.

Roberto Firmino er en av få spillere som var i klubben fra før da Jürgen Klopp ble ansatt som Liverpool-manager høsten 2015, og det var først da brasilianeren fikk fart på sakene etter en vanskelig start på karrieren i rødt. 

Til sommeren er samarbeidet slutt, etter nesten åtte år. Det ble kjent for en uke siden, da Firmino ga beskjed til Klopp om at han ikke kommer til å forlenge kontrakten som utløper 30. juni i år. 

Klopp, som tidligere har uttalt at han ønsker å ha sin nummer ni med videre, sa fredag at han ble litt overrasket over avgjørelsen. 

– Jeg ble litt overrasket, ja. Samtidig var det jo bare to mulige utfall av samtalen, sa manageren til de fremmøtte journalistene på treningsanlegget i Kirkby før kampen mot Bournemouth. 

Et nært forhold

Klopp la til at han har full respekt for avgjørelsen til Firmino. 

– Det er helt normalt etter et så langt forhold som Bobby har hatt med klubben, spillerne og supporterne. Jeg likte mottakelsen han fikk av supporterne mot United, og nå vil jeg ha en fin slutt på denne historien, sa Klopp. 

Med 13 kamper igjen av ligasesongen og minst én kamp igjen i Champions League er imidlertid ikke tiden inne for å si farvel helt ennå. 

– Han er fullt forpliktet til å være med ut sesongen, og vi har ikke tid til å ta noe farvel nå. Det skal vi gjøre senere, sa Klopp. 

Han tror Firmino-sangen kommer til å runge fra The Kop i mange år fremover. 

– Han er en man blir glad for å se uansett om han skulle spille for et annet lag. 

Hvor går ferden videre?

Firmino har spilt over 350 kamper for Liverpool og fyller 32 år i oktober, men har ingen planer om å trappe ned satsingen. En av grunnene til at han nå velger å forlate Merseyside er at han fremdeles har et ønske om å spille fast på toppnivå. 

Hvor turen går videre er ikke kjent, men brasilianeren skal ha vært klar på at han ikke ønsker å spille for et annet lag i Premier League. 

CaughtOffside skrev denne uken at Inter, Atletico Madrid og Galatasaray er klubbene i Europa som foreløpig har vist mest interesse for Liverpools nummer ni, men også Al Nassr i Saudi-Arabia er med i kampen. Der ville Firmino i så fall blitt lagkamerat med Cristiano Ronaldo.