Vi fulgte pressekonferansen til Klopp: – Det er ikke mye som løfter humøret som en god kamp

Jürgen Klopp har møtt pressen før kampen mot Bournemouth.

Følg pressekonferansen i videoen øverst i saken eller i liveoppdateringen under.

Pressekonferanse

Velkommen til livedekning av pressekonferanse før kampen mot Bournemouth. Jürgen Klopp er på plass klokken 13.

Begynner med skadeoppdatering

Klopp er på plass og får spørsmål om skadene til Gomez, Diaz og Thiago. 

– Ingen er klare ennå. Alle er på ulike stadier. Joe kan kanskje begynne å trene i starten av neste uke, og Luis i løpet av neste uke. De kan bli klare til etter landslagspausen. Vi får se med Thiago. Ingen har trent med laget ennå. 

– Bortsett fra det er det ikke noe nytt fra første kamp.

Mike Gordon tilbake og John W. Henrys uttalelser om penger til overganger

Får spørsmål om Bellingham også.

– Jeg snakker ikke om navn eller spillere, men John har rett. Hvis du ser på spillerne vi har hentet i det siste, er det Luis, Darwin og Cody. Sadio, Mo og Bobby har utgjort en av de beste trioene i verden. Sadio dro i sommer og vi får se hva som skjer med Bobby i sommer. Diogo har også kommet inn. Det er kloke investeringer. Det var det vi trengte. 

– Nå må vi gjøre det samme i andre lagdeler.

Mike Gordon tilbake: 

– Det gir mening at Mike Gordon kan snakke om det hvis han vil.

Kan entre topp fire i noen timer med seier?

Om å skape frykt hos motstanderne. 

– Vi må jakte alle sammen, men det viktigste er å spille en kamp i Bournemouth og ikke telle poeng på forhånd. Måten de spiller på kan være ukomfortabelt for motstanderen. Du så hvor mye Arsenal måtte kjempe, og de fikk seiersmålet helt på slutten. Vi kjemper kanskje om Champions League, men det er like spennende å kjempe om plassen i ligaen. Og de kommer til å kjempe som villmenn. 

– Vi ønsker å skvise ut alt av denne sesongen og klare topp fire hvis det er mulig. Men da må vi være fokusert mot Bournemouth.

Holde nullen i flere kamper på rad

– Det er viktig. Måten vi forsvarer oss på gir oss stabilitet og muligheten til å angripe. 

– Prestasjonen er veldig viktig for oss, resultatet er ikke så viktig. Vi vant 7-0, som er fint å tenke på om 10-15 år. Folk kommer til å huske at vi gjorde det. Men det er ikke viktig i dag. Det var en god kamp og vi må fortsette.

Hvordan få spillerne til å holde fokus?

– Mot Bournemouth hadde vi et liknende resultat, og de spiller et annet system. Vi spiller ikke på hjemmebane, og hvis du ser på borteformen vår er vi langt unna topp fire. Vi må bli mer stabile der og skape atmosfæren på banen. Vi må være klare.

Finne stabiliteten?

– Det er ikke mye som løfter humøret som en god kamp. Vi har vært stabile i ligaen de siste kampene. Vi må beholde selvtilliten. Jeg likte målene vi scoret, men det jeg likte mer var måten vi spilte på, kontringene, bra forsvarsspill. Det gir stabilitet. Vi scorer ikke på alle sjansene igjen, men vi må fortsette å skape. Kontringer, dødballer. Vi trenger alt, og det har vi ikke hatt for ofte denne sesongen. 

Gakpo og Nunez sine prestasjoner

– De takler presset veldig bra. Vi legger aldri press på dem, men det betyr ikke at det ikke finnes. Mye blir sagt og skrevet og det må man leve med. 

– For Cody gikk det veldig fort å komme i gang. Han bidrar veldig bra, og det samme med Darwin. Sånn var det for Luis og Diogo også. 

– Speiding kan aldri være perfekt, for du kjenner ikke en spiller før han er der. Men her har vi truffet godt. Vi har hentet spillere, og personen bak er også veldig bra. 

Bobbys avgjørelse om å dra

– Jeg ble litt overrasket, ja. Det kunne gå to veier. Jeg har full respekt for det. Det er helt normalt i et langt forhold som Bobby har med klubben, spillerne og supporterne. Jeg likte mottakelsen han fikk av supporterne mot United. 

– Nå vil jeg ha en fin slutt på denne flotte historien. Han er fullt forpliktet, og vi har ikke tid til å ta noe farvel nå. Det skal vi gjøre senere. Sangen kommer til å bli sunget lenge. Han er en man blir glad for å se uansett om han skulle spille for et annet lag. 

Der var det over

Klopp får spørsmål om de øvrige spillerne på utgående kontrakt, men da går pressekonferansen inn i den lukkede delen. Det betyr at vi må vente til i kveld før vi får høre managerens svar.