Keita herjet før han ble byttet ut i pausen

Naby Keita har levert varene for Guinea, men spilte bare første omgang i mandagens kamp mot Etiopia.

Naby Keita har knapt vært på banen for Liverpool de siste to månedene, men på landslagssamling med Guinea er han selvskreven i laget. 28-åringen er kaptein for laget som er i samme gruppe som Mohamed Salah og Egypt i kvalifiseringen til Afrikamesterskapet i januar 2024.

I inneværende samling spilte Guinea to kamper mot Etiopia, og begge endte med seier. Fredag vant Keita og co 2-0, mens det ble 3-2-seier på bortebane mandag.

Keita herjet i første omgang. Han scoret kampens første mål før fire minutter var gått, og var deretter på pletten med en målgivende pasning like før pause, som sendte guineanerne opp i 2-1.

Det ble imidlertid ikke mulighet til å herje mer etter hvilen for Liverpool-spilleren, for han ble byttet ut i pausen. På Guinea sitt fotballforbund sin Twitter-konto er det ikke oppgitt noen grunn til hvorfor Keita ble byttet ut, og han er observert på video i andre omgang der han i alle fall ser ut til å gå som normalt.

Vi får håpe at det ikke er snakk om en skade for midtbanespilleren, og at han heller tar med seg to positive opplevelser fra samlingen med landslaget. Guinea er nå så godt som klare for Afrikamesterskapet, med ni poeng etter fire kamper.