LFC Women snudde til seier

Liverpool klarte å vinne nøkkelkamp på søndag.

Liverpool FC Women - Tottenham Hotspur 2-1

Søndag tok Liverpool FC Women imot Tottenham på Prenton Park. Det var en nøkkelkamp for de røde, som hadde tapt to kamper på rad, fordi søndagens motstander kun var to poeng bak de røde på tabellen.

En seier ville gi de røde en god luke ned til lagene i bunn av tabellen – og seier ble det.

De røde startet kampen best, men det var gjestene som scoret kampens første mål da Rosella Ayane fyrte av fra distanse. Heldigvis slo Matt Beards lag raskt tilbake, da Emma Koivisto kastet seg inn i en takling på hjørnet av boksen. Ballen gikk så via foten til forsvarssspilleren, og i en bue over Tottenhams målvakt i mål, rapporterer Liverpoolfc.com. Koivisto ble senere kåret til banens beste spiller.

Like før pause scoret Missy Bo Kearns ledermålet etter et godt angrep. Spurs presset på etter pause, før de røde igjen fikk kontroll på spillet. Mot slutten kunne seieren blitt mer komfortabel med flere mål, men det endte 2-1.

Resultatet gjør at Liverpool fortsatt er nummer åtte i Women’s Super League, i en sesong der målet var å beholde plassen. Avstanden ned til Reading på niendeplass er fire poeng – og med sju poeng ned til Leicester på nedrykksplass er det ikke noen fare for plassen i skrivende stund.

LFC Women: Laws, Koivisto, Kearns (Taylor, 83), Bonner, Robe, Holland, Nagano, Campbell, Daniels (Lundgaard, 76), Hinds (Roberts, 76), Stengel.

Ubrukte reserver: Kirby, Humphrey, Silcock.