– Vi klarte ikke å levere noen spesiell prestasjon

En resignert Jürgen Klopp måtte se sitt lag komme til kort mot Real Madrid på Santiago Bernabeu, og dermed er Liverpool ute av Champions League etter å ha tapt 6-2 sammenlagt.

Liverpools 6-2-tap sammenlagt over to kamper for Real Madrid var deres største sammenlagt-tap i utslagsoppgjør i Champions League noensinne. De røde var aldri i nærheten av å levere et fotballmirakel på Santiago Bernabeu, og tapte kampen 1-0 etter en sen scoring fra Karim Benzema.

– Real Madrid var det beste laget og vant kampen. I tre omganger i løpet av de to kampene var de det beste laget, slo Jürgen Klopp fast etter kampen.

– Vi klarte ikke å levere noen spesiell prestasjon ute på banen i kveld. Det var en åpen kamp, men Madrid hadde de beste sjansene, og Ali gjorde to sensasjonelle redninger. Det var det riktige laget som gikk videre, det må vi innrømme.

– Utgangspunktet var ikke det beste, da vil lå under 5-2 fra den første kampen. Da må du levere noe spesielt, og det klarte vi ikke. 

– Riktig lag gikk videre

Under Jürgen Klopp har har samtlige exiter fra europacupene kommet mot spanske klubber. Sevilla en gang, Atletico Madrid en gang og Real Madrid fire ganger.

– Du er avhengig av å lykkes i kamper som dette. Dersom vi hadde klart å score i første omgang kunne det ha vært gnisten vi trengte, men det blir hypotetisk. Dersom vi hadde spilt uavgjort på hjemmebane, og hadde spilt slik vi gjorde i kveld, ville vi trolig ha blitt slått ut da også. Vi kan ikke komme hit og bare håpe at vi skal få noe. Vi forberedte oss på å levere noe spesielt, men klarte ikke å sette det sammen ute på banen.

– Ingen snakker om hvordan Liverpool kunne bli slått ut, og det er trolig et tegn på at riktig lag gikk videre. Slik er det i utslagsturneringer.