Bekrefter at Diaz er klar mot Leeds

Jürgen Klopp med gladnyhet på pressekonferansen etter kampen mot Arsenal.

Etter 2-2 mot Arsenal sier Jürgen Klopp at han er glad for å få en uke med trening før Liverpool møter Leeds på bortebane neste mandag.

– Nå har vi en lang uke før neste kamp, og det setter jeg pris på. Nå har vi tid til å trene og å få folk tilbake i form. Det blir superviktig for Thiago med noen flere treningsøkter på toppen av de han hadde denne uken, sier Jürgen Klopp på pressekonferansen etter kampen. 

Der bekrefter han også at Luis Diaz kommer til å gjøre sitt comeback når Liverpool gjester Elland Road. 

– Luis Diaz er klar mot Leeds, så det er gode nyheter, sier han.

Et nytt steg

Klopp beskrev det målløse oppgjøret mot Chelsea i midtuken som et steg i riktig retning, og dagens opphenting mot Arsenal mener han var et nytt steg. 

– Mange stusset nok over at jeg sa det, men Chelsea var et steg i riktig retning, og i dag tok vi et nytt steg. Vi var del av en fantastisk fotballkamp fordi vi var gode i en time, og det mot laget som er i kjempeform, sier Klopp.

Liverpool har slitt med å takle motgang underveis i kamper denne sesongen, men mot Arsenal var den gode, gamle mentaliteten tilbake.

– Det var første gang på lenge vi reagerte bra etter å slippe inn. Det kunne ha raknet, men vi var klare til å kjempe. I andre omgang skulle vi snudd kampen med sjansene vi hadde, men et poeng er ok, sier han.

En berg-og-dalbane

En journalist på pressekonferansen spør Klopp hvorfor laget hans ikke alltid spiller som de gjorde etter 0-2 i dag. 

– Vi mangler stabilitet og selvtillit og har ikke bygget videre på de positive øyeblikkene. Det går opp og ned underveis i kamper, og det går opp og ned i sesongen som helhet. Det er noe vi ikke har opplevd før. Vi må komme oss gjennom det, og det løser seg ikke over natten, sier han og legger til:

– Vi bygget ikke videre på 9-0 over Bournemouth. Det var samme etter United. Vi vant 7-0, og så tapte vi mot Bournemouth, deer vi ikke klarte å snu kampen.

– Det finnes en forklaring på alt. I dag gjorde vi det vi måtte. Vi bidro til å skape en atmosfære, som spesielt etter pause var fantastisk, sier han.

Manageren forklarer også tv-bildene som viste at han knyttet sammen hendene i jubel da han trodde Mohamed Salahs straffespark gikk i mål. Som vanlig valgte Klopp å se bort da straffesparket ble tatt.

– Flere på tribunen trodde den gikk inn, og derfor jublet jeg også i et sekund, sier Klopp og legger til at det nå skal bli diskutert hvem som skal ta straffespark i tiden fremover.