– Det er forbausende hvor lett motstanderne kommer til sjanser

Jamie Carragher analyserer Liverpools bortekamp mot Chelsea.

Liverpools poeng og «clean sheet» på bortebane mot Chelsea blir nok tatt med som en liten opptur etter tre strake tap i alle turneringer, men de røde var heldige som ikke gikk på et tap mot London-klubben. 

Etter kampslutt var ikke Sky Sports-ekspert og tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher veldig imponert over det favorittklubben leverte. 

– Det er forbausende hvor lett motstanderne kommer til sjanser. Det er den største bekymringen slik jeg ser det, sa han på sendingen etter kampslutt. 

– De spiller fremdeles på samme måte, den samme ideen er der. Men de får det ikke til. Mot Manchester City spilte Liverpool som om de var det samme laget som før. De går mann mot mann over hele banen, er modige, står høyt. Men de er ikke det same laget. Og da er det fascinerende å se hva manageren gjør, om han er tro mot sine prinsipper eller tilpasser ut fra hva slags spillere han har til rådighet, sa Carragher.

– Spillerne klarer ikke gjøre det han krever

Etter kampen var tallenes tale klar når det gjelder hvilket lag som skapte mest. Forventede mål (xG) var i klar favør hjemmelaget Chelsea, som også fikk to scoringer annullert. Liverpool hadde veldig lite å by på, og spesielt etter pause. 

Likevel er det den defensive prestasjonen Carragher er mest bekymret for. 

– Men Klopp tar ikke et steg tilbake. Tidvis har han forsøkt ulike ting denne sesongen, blant annet lagt seg litt dypere i 4-4-2, men han kommer ikke til å gjøre drastiske endringer. 

– Problemet er at spillerne ikke klarer å gjøre det han krever, og da blir de veldig åpne, slik vi så mot Manchester City, i kveld mot Chelsea og hele sesongen, sa han. 

Stopperlegenden mener det bare er en sommer med spillerkjøp som kan gjøre noe med situasjonen. 

– De må bare angripe overgangsmarkedet og sette sammen et lag med energi til å gjøre det Jürgen Klopp ønsker, sa Carragher.

Gjorde den tunge jobben

Jürgen Klopp sa på sin pressekonferanse etter kampslutt at de fleste mulighetene til Chelsea kom fordi Liverpool rotet bort ballen i øyeblikk der man absolutt ikke kan miste den. 

– Hvis du mister ballen i de øyeblikkene er det ingen formasjon i verden som kan redde deg. Så der må vi bli mye bedre, sa Klopp. 

Manageren så spesielt to ting Liverpool gjorde bedre sammenliknet med stortapet på Etihad - arbeidsinnsatsen og den defensive strukturen. 

– Det handler om å gjøre den tunge jobben, og det gjorde guttene i kveld. Den delen av kampen likte jeg. 

– Jeg synes også vi var mye mer kompakte i store deler av kampen. Vi la mye mer press på ballfører enn vi gjorde i forrige kamp, la han til.