– Det er godt at det er vi som tar avgjørelsene, og ikke de som skriver på sosiale medier

Jürgen Klopp er nok glad for at han ikke er innom Twitter og Instagram så ofte.

Jürgen Klopp fikk på den utvidede delen av fredagens pressekonferanse spørsmål om de unge midtbanespillerne i klubben, som Curtis Jones og Harvey Elliott, vil være en viktig del av prosessen når manageren skal bygge et nytt storlag. Liverpool linkes daglig til en rekke midtbanespillere, men vil neppe kunne erstatte Alex Oxlade-Chamberlain, Naby Keita, Arthur og James Milner med fire nye spillere dersom alle fire skulle forlate klubben i sommer. 

Klopp tok en liten omvei før han svarte på selve spørsmålet, og det var fordi han i forbindelse med kampen mot West Ham ble vist kommentarfeltet på Instagram da Liverpools lagoppstilling ble kunngjort. 

Brighton vil ha James Milner

Ornstein: Brighton vil ha James Milner

James Milner er aktuell for høytflyvende Brighton.

Klopp vil omfavne Europa League om det ender med det

Klopp vil omfavne Europa League om det ender med det

Uavhengig av resultat mener tyskeren at de neste ukene blir viktige med tanke på neste sesong.

– Ikke mange av dem ønsket Curtis på banen, ikke mange ønsket Cody på banen. Da de så at Joel Matip skulle spille ville de heller se en annen kamp. Vanligvis liker folk oss, men jeg forstår at denne sesongen har gjort folk nervøse. Vi har ikke vært oss selv i store deler av sesongen, men vi må ta gode avgjørelser likevel. Ikke få panikk og si at noen spillere er ferdig på dette nivået og aldri kan spille fotball igjen.

– I dette tilfellet er det godt at det er vi som tar avgjørelsene, og ikke de som skriver på sosiale medier, sa Klopp, som riktignok la til at de man finner i kommentarfeltet selvsagt ikke er representativt for hva gjennomsnitssupporteren tenker og mener.

– Men hvis du ser på sosiale medier skulle man tro det ikke finnes et større problem i verden enn vår midtbane. Og jeg forstår det, sa Klopp.

Har potensial i spillerstallen

Klopp har tidligere uttalt at uansett hva Liverpool gjør på overgangsmarkedet i sommer, så vil det ikke være nok for enkelte, noe han gjentok på denne pressekonferansen, før han deretter gikk i gang med å reflektere rundt spørsmålet som ble stilt. 

– Ja, vi har mye potensial i laget vårt, selv om vi ikke har vist det så veldig ofte denne sesongen. Vi skal beholde det, bruke det og forbedre det samtidig som vi henter inn nye spillere. Jeg tror begge deler er mulig, sa Klopp. 

Spesielt trekker han frem tre unge spillere som i hver sine perioder har vist seg frem på midtbanen denne sesongen.

– Harvey har spilt store deler av sesongen og var i lange perioder vår mest stabile spiller. Curtis er i form nå, og Stefan Bajcetic var virkelig en åpenbaring. 

– Men andre spillere har også spilt god fotball. Ikke alle er for gamle. Du trenger erfaring i laget også, la Klopp til. 

Vil kjempe seg tilbake

Klopp avslutter sitt fine og fyldige svar med å love at Liverpool kommer til å være et bedre lag etter sesongoppkjøringen enn de er nå. 

– Så må vi ta lærdom fra denne sesongen. Denne har også vært intens, men vi har i det minste spilt litt mindre fotball. Det må vi bruke på veien når vi ønsker å være tilbake i store finaler og store begivenheter. 

– Skal vi klare det må vi jobbe hardt og mye, og det skal vi gjøre. Så trenger vi de rette spillerne, og det kommer vi til å ha.

Dette var den største testen hittil - og Liverpool bestod

«Alle de tre seierne vi nå har sett vitner om et lag i mental balanse»

KOMMENTAR: Seieren over West Ham er det største tegnet så langt på at Liverpool har funnet seg selv igjen.

Kommentar 27.apr 13:11
Følger i fedrenes fotspor

Følger i fedrenes fotspor

Steven Gerrards unge sønn scoret foran the Kop forrige helg. Den tidligere Liverpool-kapteinen er ikke den første til å inspirere sønnen til å følge i sine egne fotspor.

Innsikt 28.apr 21:31