Vi fulgte pressekonferansen: – Vi kan ikke snakke om stabilitet etter to kamper

Jürgen Klopp har snakket med pressen før kampen mot West Ham.

Følg pressekonferansen i liveoppdateringen under eller i videoen øverst i saken.

Velkommen til pressekonferanse

Velkommen til livedekning av pressekonferanse før bortekampen mot West Ham. 

Jürgen Klopp er på plass klokken 12.30 og vi oppdaterer fortløpende med det som blir sagt. 

Klopp er på plass!

Manageren er på plass og pressekonferansen er i gang. 

Firminos skade

– Jeg sa forrige uke at han ikke kommer tilbake denne uken heller. Jeg håper at han nærmer seg mot slutten av uken, men så langt trener han ikke. 

Det har løsnet for Jota

– Han har spilt seg i form. Han har vært strålende siden han kom til oss. Kan spille flere posisjoner og har noen spennende egenskaper. Er ikke den høyeste, men er god i lufta og kan avslutte med begge ben. 

– Diogo fikk en stygg skade denne sesongen, og det holdt ham tilbake. Når han er frisk er han en fantastisk spiller. Han kan snakke om fotballdetaljer hele dagen. Det eneste problemet har vært skaden. Når du er skadet så lenge trenger du rytme, og det er vanskelig, for ingen venter på deg. Derfor er det fint at han har scoret noen mål igjen, og alle har vært viktige.

En mulighet til å kvalifisere seg til Europa?

– West Ham har også spilt seg i form igjen. Vi må fortsette å bevise. Vi kan ikke snakke om stabilitet etter to kamper, og spesielt ikke etter forrige kamp. Vi forsvarte ikke innkastene godt nok. Vi må ta nye steg. Det var mye å like i løpet av de to forrige kampene. 

– Måten vi forsvarer oss på har blitt bedre enn det var tidligere i sesongen. Det likte jeg best. Vi slet med dødballene, men var stabile i resten av kampene. 

– West Ham er veldig gode på dødballer, og de scoret to mot Bournemouth, i tillegg til to innlegg. Vi må gjøre jobben når ballen er på gresset og kontrollere kampen.

Hvor viktig var det for deg og Moyes å få støtte i vanskelige perioder?

– Jeg ser ikke så mye på hva som skjer i andre klubber. Det har sikkert vært snakk om å sparke manageren. Men hvis West Ham hadde sparket Moyes ville jeg vært den eldste manageren i Premier League (før Hodgson ble ansatt). Moyes er en topp kollega som gjør en strålende jobb. De har et godt lag som viser kvalitetene sine. Uten skader kan de spille veldig bra, som de har gjort de foregående sesongene. En vanskelig kamp for oss og vi må ta neste steg og holde på standarden vi har satt. Vi må være ukomfortable å spille mot. Bortekamp, heldigvis har vi med oss en borteseier fra sist.

Samme lagoppstilling tre kamper på rad, viktig for momentum?

– Veldig bra, men vi kunne ha startet annerledes også. Vi har alternativer. Spillerne må bevise at de vil starte. Slik har humøret vært i trening. 

Hva liker du med Moyes?

– Han er en veldig fin fyr. Vi har møttes etter kampene, en veldig god person. Han finner alltid en måte å få laget til å flyte. Det funket kanskje ikke i United, men det var vanskeligste øyeblikk å ta over United i historien, etter Ferguson. Moyes står for stabilitet. Har gjort West Ham til sin klubb. 

– Det er alltid vanskelig å spille mot dem. Han finner alltid en måte å vinne kamper på, og det respekterer jeg.

Angrepsspillere i form

– Det er viktig for oss. Guttene er der, ikke bare for å score, men å forsvare seg, og der har vi ikke alltid vært så gode denne sesongen. Det gir deg stabilitet. Vi har ikke råd til at folk skal stå stille og vente på kontringer. 

– Luis Diaz har ikke vært involvert i scoringene, men det er godt å ha alle tilbake. Nå er Bobby ute, men vi har fem angrepsspillere og alle kommer til å spille en rolle. Når guttene er friske har vi kvalitet i angrepet. 

Planene for Conor Bradley?

– Vi er i kontakt hele tiden. Pep Lijnders har satt opp en WhatsApp-gruppe med de utlånte. Vi følger med på det han gjør, og det er flott. Han er en utfordrer til å bli sesongens spiller. 

– Unge spillere trenger muligheten til å spille, og dette var vinn-vinn. Våre planer er å ha han med i pre-season og bestemme sammen hva vi skal gjøre derfra. 

Spilt for Bolton og landslaget til Nord-Irland. 

– Det er bra for selvtilliten. Det er en positiv periode for ham. For halvannet år siden visste nok ikke mange om ham. Jeg liker at han er vår spiller. Flott mentalitet, og resten vil komme. Conor er vår spiller, men i den aldersgruppen må vi se om et nytt lån gir mening. Det skal vi finne ut av. 

Keitas skade og kontrakt

– Hvis alt går bra kan han ta del av deler av treningen i dag. Han har sitt eget program, mye nærmere. 

Jakten på ny sportsdirektør

– Jeg er ikke involvert i samtalene, men kanskje samtalene rundt det. Men jeg er ikke personen i klubben som kan si nøyaktig hvor vi er i prosessen, men jeg har hørt at det går i riktig retning. 

Klopp svarer ja på at han forventer å fortsette med en sportsdirektør. 

– Hvor mange klubber er det uten sportsdirektør? Det er vel ingen uten noen i den rollen. Hvis en manager må gjøre hele prosessen med agenter og penger blir det for mye. Jeg er glad for strukturen, og personen vi får blir riktig i rollen. Men ikke noe å si for øyeblikket.

Skadeoppdatering

– Vi benytter all tiden vi har før vi drar i kveld. Vi må se hvordan det går med Ibou. For øyeblikket er jeg positiv, men det får vi se. 

Det var alt

Den åpne delen av pressekonferansen er nå ferdig. Vi får mer fra den lukkede delen av pressekonferansen etter kveldens sperrefrist klokken 23.30 norsk tid.