Pressekonferanse: – Elefanten i rommet er hvorfor jeg fremdeles sitter her i denne gale verden

Vi fulgte Jürgen Klopps pressekonferanse før møtet med Chelsea.

Følg pressekonferansen i livevinduet under eller i videoen øverst i saken.

Velkommen

Velkommen til livedekning av Jürgen Klopps pressekonferanse før kampen mot Chelsea. 

Manageren er på plass klokken 12.45 og vi oppdaterer fortløpende med det som blir sagt. 

Klopp er på plass, får spørsmål om sparkingen av Rodgers og Potter

– Hva kan jeg si om det?

– Elefanten i rommet er hvorfor jeg fremdeles sitter her i denne gale verden. 

– Begge klubber er ikke der de forventer å være. Jeg kan ikke si så mye mer. Jeg liker begge to. De er gode folk og fantastiske managere. Men ting kan gå gal vei, og når de som bestemmer i klubben vil gjøre endringer, må vi akseptere det. Det er en rar uke. Conte var i forrige uke, Nagelsmann, og nå de to. Sesongen nærmer seg en avgjørende fase og folk er rar for ikke å nå målene sine, og sånn er det. 

– Alle de fire jeg nevnte har en fin fremtid som managere. 

Tolv managere har nå fått sparken i Premier League denne sesongen.

– Noen klubber underpresterer, og vi er en av dem. Spesielt når du er i nedrykkskampen. Vi vet hvor mye det har å si økonomisk, men det er liknende i Champions League eller ikke. Forventningene er der, og når de ikke blir oppnådd blir det konsekvenser. 

Blir Chelsea annerledes uten Potter?

– Kanskje det vanlige som skjer når et lag mister manageren, men støtteapparatet hans er der fremdeles. 

– Jeg er sikker på at spillerne vil vise en reaksjon. Bayern viste en reaksjon mot Dortmund. Bortsett fra det er det rotasjon, Kanté er tilbake. Mason Mount kan komme inn. 

– Vi forventer noe liknende fra de foregående kampene. 

Reaksjon etter City-kampen?

– Det trenger vi. Vi var ok før pause, elendig etter pause, og det er uakseptabelt. 

Jobbe for endring etter City-kampen på kort tid?

– Vi får ikke tid til å jobbe på banen. Kamper som dette har innflytelse. Du kan vise en reaksjon, og det vil guttene gjøre. Jeg vet ikke nå hvem som kan spille i morgen, for vi må vente så lenge som mulig. Det blir endringer. Det må det være. 

– 48 timer, og så reiser du. Alt skjer i hodet. 

Skadesituasjonen

– Har ikke hørt at noen definitivt er ute, men det blir noen sene avgjørelser. 

– Diaz er ikke klar til denne kampen. Han trenger tid. Det så veldig bra ut i Dubai før han ble skadet igjen, så vi må være tålmodige. 

– Jeg vet ikke om Arsenal er helt utenkelig, men det er usannsynlig. Thiago trente i går med laget, noe som er bra. Men han er ikke tilgjengelig i morgen. 

Liverpools eiere og tillit til manageren

– Jeg er klar over at jeg sitter her takket være fortiden og ikke det som har skjedd denne sesongen. Det hadde vært annerledes om dette var min første sesong. Vi har smarte eiere, men du får spørre dem.

– Jeg er ikke redd, men det tror jeg ikke Graham Potter var heller. Jeg er her for å levere. Jeg er ikke her for veggmaleriene. Jeg er her takket være det vi har gjort de siste årene, og det må jeg lene meg på. Jeg er fullt forpliktet. Vi må fikse det. Vi kan ikke fortsette å spille som vi gjør nå i noen kamper. 

– Jeg er veldig skuffet over at vi gjør det, men det skjer. Vi må finne en vei ut. 

Har dere hatt møtet i garderoben van Dijk snakket om?

– Det er møter hele tiden, dessverre. Vi har hatt møter. Om det var nøyaktig det, vet jeg ikke. 

Det var alt

En kort seanse med Klopp i den åpne delen av pressekonferansen i dag. Takk for følget.