– Jeg er ikke sikker på om vi ville ha vunnet mot 10 mann i dag

Jürgen Klopp slet med å forstå og forklare kampen som utspilte seg på Etihad.

– Jeg synes vi så en første omgang som du kunne forvente, et dominant City-lag med oss som var godt organiserte. Vi hadde øyeblikk. Alltid da vi spilte var vi med i kampen, vi skapte noen problemer også, scoret et herlig mål, hadde enda et stort kontringsøyeblikk. Men vi kunne ha spilt det bedre, sier Jürgen Klopp til BT Sport.

– Så 1-1 ved pause og det er tydelig, å kontrollere ballen er det vi må gjøre, hvor vi må forsvare, og fordi nøkkelområdene er tydelige.

Fra fløytesignalet gikk fra Simon Hooper etter sidebyttet, tok det under minuttet før ballen lå bak Alisson igjen. Liverpool slet med å komme opp i City-spillerne.

– Om du ikke kontrollerer dobbel-6-eren har vi et stort problem. Om du da ikke kontrollerer dobbel-10-eren, Gündoğan og De Bryne imellom, da er det nærmest umulig å spille for da blir banen for stor. 

Syv minutter senere var kampen i stor grad punktert.

– Så vi slipper inn det første målet, en åpen ball på midtbanen hvor vi ikke engang har press. Så går ballen ut, vi er for dype, og kontringen skjer. Flott spill 

– 2-1 like etter det, 3-1, hvor vi har massiv overvekt på en side. Bør vinne ballen, men vi har ikke noe press.Så disse tingene kan absolutt ikke skje, men de skjedde. Og etter det var vi åpne som, wow. De kunne gjøre hva de ville og vi måtte bare følge. Vi er heldige at de ikke var i sitt grådigste humør. De scoret det fjerde og da var de fornøyde.

Slet med å forklare det

Klopp, som nok måtte jobbe for å holde følelse under kontroll, slet selv med å forstå det som skjedde. Det eneste han var helt sikker på var at laget må løftes på tirsdag mot Chelsea.

– Det er ingenting bra å si om denne kampen. Dette er en kamp vi må bruke, dessverre, for å gjøre klart hvilke ting som ikke kan skje.

– Vi kan ikke ikke presse i nøkkelrområder, vi kan ikke være så åpne på den måten. Det er absolutt ikke mulig, men det skjedde og nå står jeg her, må forklare det, og kan ikke forklare det. Jeg kan bare beskrive det.

Flere ropte på det røde kortet da Rodri stoppet Cody Gakpo på en overgang. Spanjolen hadde alt gult. Klopp tror dog at det ikke ville ha forandret utfallet.

– Han vil ikke få det nå. Jeg er ikke sikker på om vi ville ha vunnet mot 10 mann i dag, for å være ærlig.

Nå venter Chelsea på Anfield tirsdag 4. april. Det oppgjøret kan du se på V Sport PL/Viaplay.