Pressekonferanse:Diaz blir trolig spart til Leeds-kampen, men Thiago kan være tilbake mot Arsenal

Jürgen Klopp fortale om sine planer for Luis Diaz og Thiago Alcantara foran kampen mot Arsenal.

På søndag kommer ligaleder Arsenal på besøk til Anfield, og langfredag formiddag møtte Jürgen Klopp pressen ved AXA Training Centre for å snakke om storkampen. Du kan se pressekonferansen i vinduet over, eller lese vår tekstoppdatering fra pressekonferansen her:

Første spørsmål er om skadesituasjonen

– Luis Diaz og Thiago trener helt normalt. Diaz vil være tilbake mot Leeds. Vi kommer trolig ikke til å involvere ham mot Arsenal. Thiago er det litt annerledes med. Han kan være tilgjengelig mot Arsenal. Vi må sjekke det.

– Virgil van Dijk er tilgjengelig igjen etter sykdommen.

Om Arsenal

– Mikel Arteta har bygd dette laget i noen år nå. Resultatet er ganske imponerende. Jeg vet ikke eksakt hva jeg skal si om oss for øyeblikket, men situasjonen vi befinner oss i sier det meste. Men vi skal spille på Anfield, vi har fordelen av hjemmebane, og må vise en reaksjon og forbedringer.

Om Chelsea-kampen

– Vi må bygge videre på de gode periodene våre i kampene, kjempe godt og holde på ballen. Dersom vi ser tilbake på Chelsea-kampen, så var det som et flipperspill. Vi fikk ballen, ga den bort, og slik fortsatte det. Når jeg så kampen om igjen, så virket det som PC-en var ødelagt, men jeg likte lidenskapen og viljen.

Om forberedelsene

– Chelsea-kampen er historie, og dette er en ny sjanse. Vi har hatt to dager mer til å forberede oss til denne kampen. Vi har hatt tre skikkelige treningsøkter, noe som er til hjelp. Det er normalt det. Jeg håper det vil være til hjelp denne gangen også. Vi trenger Anfield. Det er klart. Jeg tror folk så ting mot Chelsea som var bedre enn tidligere.

– Vi kan ikke stole bare på Anfield. Det er ikke slik at vi tenker at det er Anfield, og da bør vi vinne, men det er ingen hemmelighet at kombinasjonen av våre tilskuere og våre spillere er en god kombinasjon. Nå må vi pushe toget videre.

Om Mikel Arteta

– Jeg vet folk ber om mer tid for managere, og jeg mener at Mikel fortjente hvert minutt han fikk da det ikke gikk så bra, for se hvor de er nå. Gode spillerkjøp, ganske stabile, og de har hentet inn superviktige spillere, men ikke for mange.

Om alle forandringene Klopp gjorde i startoppstillingen mot Chelsea

– Vi har bare hatt en skikkelig treningsøkt etter Chelsea-kampen. Det er ikke slik at noen viste meg at de ikke ønsket å spille. Ikke i det hele tatt. Slik er ikke situasjonen vår. Dersom vi ikke spiller tre ganger for uken fra nå av, får vi mer tid til å trene. Det åpner døren for alle. Det første steget er intensitet, vilje og lidenskap.

– Jeg er veldig rolig for øyeblikket. Jeg ser alt som foregår på trening, og baserer mitt laguttak på det. Vi skal stå på videre, og det kommer vi til å gjøre.

Til slutt fikk Klopp spørsmål om laguttaket mot Arsenal blir påvirket av tapet for City og uavgjort mot Chelsea

– Kampen mot City påvirket oss fysisk og prestasjonsmessig. Så spilte vi en ny kamp for tre dager siden. Så ja, begge. Det er vanskelig å stille bedre spørsmål, men du prøvde i det minste.