Liverpool opp på sjetteplass, og fikk i tillegg hjelp fra Steve Cooper og Forest

Med Liverpool-eier John W Henry på tribunen for første gang siden 9-0-seieren over Bournemouth i august tok Liverpool en sterk borteseier på London Stadium, samtidig som en av rivalene i kampen om europacupspill tapte.

Liverpool tok sin tredje seier på rad i Premier League da de slo West Ham 2-1 på London Stadium, og brøt samtidig forbannelsen til de hvite bortedraktene.

Joel Matip ble matchvinner med en susende heading på en Andy Robertson-corner, og dermed passerte Liverpool søndagens motstander, Tottenham, på tabellen, og er oppe på sjetteplass med 53 poeng på 32 kamper.

Høydepunktene fra West Ham - Liverpool 1-2:

Brighton tapte i Nottingham

Samtidig som Liverpool vant i øst-London fikk de hjelp i Nottingham. Forest slo nemlig Brighton 3-1 på City Ground. Buonanotte ga gjestene oppskriftsmessig føringen, men et selvmål av Gross på overtid i første omgang ga vertene blod på tann. Bunnlaget scoret to ganger i andre omgang, og dermed er Brighton fire poeng bak Liverpool med to kamper mindre spilt.

Sydkystklubben kan dermed fortsatt passere Liverpool på tabellen om de vinner sine hengekamper, men uansett ser situasjonen mye lysere ut for Liverpool etter kveldens kamper.

For Forest betyr kveldens seier at de klatret over nedrykksstreken.

Høydepunktene fra Nottingham Forest - Brighton 3-1:

Ny Chelsea-fiasko

På Stamford Bridge fortsetter krisen. I kveld tapte Chelsea 2-0 for London-nabo Brentford, og blåtrøyene kan nå se langt etter europacupspill neste sesong. De ligger helt nede på ellevteplass, med 39 poeng, og er dermed hele 14 poeng bak Liverpool og Tottenham på sjette- og sjuendeplass.

Brentford klatret med denne seieren til niendeplass, med 47 poeng.

Høydepunktene fra Chelsea - Brentford 0-2:

Ligamesterskapet kan ha blitt avgjort, og Haaland tok Salahs rekord

I det som er blitt omtalt som seriefinalen ble Arsenal knust 4-1 av Manchester City på Etihad. Erling Braut Haaland stjal nok en gang overskriftene, med først to målgivende, og så scoringen som fratar Mohamed Salah Premier League-rekorden for antall scoringer i en sesong med 38 kamper, satt inn fem minutter på overtid. Haaland har gjort utrolige 33 ligamål, og City har syv ligakamper igjen å spille.

Kevin De Bruyne gjorde to mål for City, og John Stones kom også på scoringslisten. Rob Holding gjorde et trøstemål for The Gunners.

Arsenal leder fortsatt ligaen, to poeng foran City, men de lyseblå har to kamper mindre spilt, og vil dermed passere London-laget på tabellen med minst to av seks poeng på disse to kampene.