Vi fulgte Klopps pressekonferanse– Diaz ser 100 prosent klar ut på trening. Vi har hatt noen andre problemer denne uka

Jürgen Klopp møtte pressen før Liverpools møte med Leeds.

Ny pressekonferanse

Fredag kl. 10.45 skal Jürgen Klopp møte pressen igjen. Det er en veldig tidlig pressekonferanse, for kampen mot Leeds er ikke før mandag kl. 21.00.

På denne pressekonferansen forventer vi en oppdatering på skadesituasjonen, og om det er noen grunn til at Alisson Becker ikke deltok på fellestreningen på onsdag. Forhåpentligvis er det ingenting.

Det blir også første gang Klopp møter pressen etter at nyheten sprakk om at Liverpool var ute av kampen om Jude Bellingham, så det og midtbanesituasjonen er helt sikkert temaer som vil komme opp.

Nå venter vi på Klopp...

Nå er det klart for pressekonferanse. Oppdateringer følger...

Du kan selv se pressekonferansen i videovinduet øverst.

Robertson og assistentdommeren

– Det er blitt håndtert veldig bra, til slutt. Jeg var ikke klar over det i løpet av kampen i det hele. Jeg fikk vite det etter kampen, men ønsket ikke å se bildene før pressekonferansen, for det gjør livet litt lettere dersom du ikke vet hva som har skjedd.

– Jeg så det, og har snakket med Robbo og alle de andre. Ikke til assistenten, det var ikke en prat jeg var involvert i. Jeg synes det ble bra håndtert.

Om Jude Bellingham

– Det er ikke noe å si om det for å være ærlig.

– Dersom vi ikke snakker om spillere vi kjøper, eller ikke kjøper, hvorfor skal vi nå snakke om slike spekulasjoner og nyheter? Det er ikke noe å si om det. 

Han fikk så oppfølgingsspørsmål fra Sky Sports sin reporter.

– Det har alltid vært slikt, og aldri forandret seg. Det svaret jeg nå kommer med nå handler ikke om Jude Bellingham: Hvorfor vi hele tiden snakker om ting vi teoretisk ikke kan ha. Vi kan ikke kjøpe seks spillere på en sommer der alle koster 100 millioner. Folk vil si at det er forståelig. Du må forstå hva du kan gjøre, og så må du jobbe med det.

– Hvor mye penger har du tilgjengelig? Så må du jobbe med ut fra det. Vi er ikke barn. Spør en femåring om hva han vil ha til jul, og  svarer han en Ferrari så sier du ikke at det er en god idé. Du sier at det er for dyrt, og at du ikke kan kjøre den. Om den gutten skal være lei seg hele livet fordi han ikke kan få en Ferrari så vil det være et veldig trist liv. 

– Det er bare om hva du kan gjøre, så gjør du det, og jobber ut fra det. Det er ikke mer å si om det. Det er slik jeg alltid har jobbet, uansett hva jeg vil eller vi ønsker, så vil vi gjøre alt det vi kan gjøre for å få det, men det er øyeblikk når du må akseptere at ting ikke er mulig for deg. Da må du tre til siden, og gjøre noe annet.

Om å møte Leeds igjen

– Jeg forventer en tøff kamp, en hard kamp. Deres forrige kamp kommer også med i det, og slike ting kan skje. 

– De hadde vært i ganske god form, men der fikk de et skikkelig tilbakeslag. Det er klart, for magiske Roy er tilbake, og Palace er et veldig godt lag. Det kunne du se i de øyeblikkene, hvordan de kontret og generelt spilte. Folk tenkte kanskje at Leeds burde slå Palace, men når du ser Palace spille, så tenker du hvorfor de er der de er på tabellen.

– Vi forventer at de vil være helt klare, gi en skikkelig kamp. Det blir en tøff atmosfære, og en tøff en, men vi må bygge videre etter to kamper som var periodevis veldig gode. Spesielt andreomgangen mot Arsenal var veldig god, og vi må bygge videre på det.

Ingenting å tape?

– Vi har ingenting å tape. Vi er i en posisjon på tabellen der vi må oppføre oss litt slik. Vi må prøve nye ting, kjempe for ting. Vi har prøvd ting som ikke har fungert, i alle fall ikke jevnt over, og det er noe vi må gjøre.

– Etter at vi scoret målet vårt var vi virkelig med i kampen, og det var en topp prestasjon. Det er bra. Nå har vi hatt en lang treningsuke og må sørge for at vi gjør de riktige tingene og får det ut på banen. Hjemmestatistikken vår er ikke så ille som borteformen, men vi spiller borte nå, og jeg ser frem til kampen.

– Det blir tøft. Leeds kommer med alt de har, og vi må gjøre det samme. Mot Leeds blir det aldri lett.

Ny rolle for Trent

– Vi må se. Det er bare en mulighet for oss. Vi har gjort det før, og hadde øyeblikk i denne kampen der vi hadde slike situasjoner oftere. Det var bra, og det passet ham, men vi må se hvordan det passer til andre kamper.

– Det er mulig at vi kan gjøre det, og andre ganger ikke, og det er situasjonen. For ham var det bra. I andreomgangen var Trent superdominant med ballen, og det var til stor hjelp.

Diaz er klar

– Ja, han er 100 prosent klar på trening. Det er det. Han er helt tilbake på trening, så nå må han integreres inn i laget igjen.

– Han kommer til å være i troppen om ingenting skjer. Så tar vi det derfra.

– Luis har utviklet seg mye i denne tiden. Engelsken blir bedre og han har funnet seg til rette, slik det er når du har vært her lenger. Når de er langtidsskadde så er de mer på treningsfeltet enn noen andre, sammen med fysioterapeutene og slike ting. Han har modnet igjen, og er mye mer komfortabel med alt og i et nytt  land enn han var tidligere, og det vil hjelpe ham.

– Det er veldig godt å ha ham tilbake, og han er som et friskt pust på trening. Han elsker å være der ute. Han kan ikke trene uten et smil om munnen, og det er noe spesielt. Det er slik han er nå. Men han har vært ute i lang tid. Dette har ikke vært hans sesong. Forrige uke spilte vi mot Arsenal, og i bortekampen mot Arsenal var da han ble skadet. Det er veldig lenge siden. En økt i Dubai, og så var han ute igjen. Nå er han tilbake, og det har vært lenge.

– Han har ikke mistet ferdighetene sine, og det er bra. Vi må se hvordan vi steg for steg kan få ham inn igjen på laget.

Thiagos comeback

– Thiago er superviktig. Han var ikke ute så lenge, men det var lenge. Det er en annerledes situasjon. Thiago er en som kan starte. Det er annerledes.

– Han kan styre rytmen, og når han er frisk er han en topp topp topp topp spiller. Vi er glade for å ha ham tilbake, og på trening ser han klar ut.

Skader denne uken

– Vi har hatt noen problemer denne uken. Ibou (Konaté) kunne ikke trene på to dager, men bør være tilbake i dag forhåpentligvis.

– Alisson trente ikke på to dager, men kan være tilbake i dag og trene individuelt. Vi har hatt litt sykdom, noen smeller og problemer, og forhåpentligvis får vi ikke flere.

– Dersom alle er klare, så tror jeg vi har fem-seks spillere som ikke kan være med i kamptroppen. Det er mye, og de trener alle bra. Dersom noen ikke kom kunne de gitt meg en enkel avgjørelse, men det er ingen enkel avgjørelse om hvem som ikke får være med. Det er tøft for noen av guttene, men veldig bra for oss. En situasjon vi ikke har hatt tidligere, og som er positiv.

Ingen seire etter 7-0 mot United

– Kampen vi spilte etter United var mot Bournemouth, var det ikke... Og der spilte vi ikke akkurat på samme nivå. Det er vanskelig å repetere prestasjoner, så du må kjempe deg inn i en slik kamp. 

– Det var tøft å ta derfra, men vi kunne snudd kampen i spesifikke øyeblikk. Jeg husker ikke, så var det Real Madrid, resultatene var ikke gode og prestasjonene ikke gode, men etter 7-0 vet jeg ikke om du kan lære hvordan du skal håndtere det. Guttene så ut som de fløy etterpå, og tenkte kanskje at ting fungerte og at nå renner målene inn og slike ting, så innser du at det er annerledes og at ting ikke går inn slik i dag.

– Det å vinne 2-0 fem ganger på rad er mye bedre enn å ha disse. Det er en veldig merkelig sesong, men de to største resultatene i vår historie. Det er veldig merkelig, og en tenker 'de kan gjøre det, hvorfor kan de ikke gjøre det hver uke?' og det er et godt spørsmål. Vi må jobbe med svaret.

– Reaksjonen kunne ha vært bedre, men det var ikke med vilje verken fra spillerne eller fra meg. Vi tenkte ikke at vi var de beste fordi vi slo United med det voldsomme resultatet. Ting skjer, fordi vi ikke presterer jevnt. Denne sesongen har vi ikke gjort det.

Uken på treningsfeltet og om noe har blitt gjort annerledes

– Ja, selvsagt. Vil du vite hva vi gjør på trening?

– Selvsagt er det annerledes. Vi kan gå gjennom alt i fotballen. Det defensive og det offensive. Vi kan jobbe med avslutninger, utholdenhet, vi kan gjøre omtrent alt på en så lang uke der vi har så god tid til å trene.

– Vanligvis, med en kort uke, så bruker du tiden på restitusjon mesteparten av tiden, og må gi informasjon på møter. Det er en enorm forskjell. Dette er en uke der du blir en trener igjen, og ikke bare en manager som velger laget, setter opp taktikken og slike ting. Du må jobbe som en skikkelig trener, og jeg liker det godt.

Lørdag er det 34 år siden Hillsborough

Klopp fikk spørsmål om andre lags harselering med Hillsborough-tragedien, og Arsenal som gjorde det på en helt annen verdig måte.

– Først og fremst, du har rett, det var nok det mest respektfulle minuttet med stillhet jeg noen gang har opplevd i forrige uke. Det var ingen lyd i det hele, utenom en liten baby, og at du kunne høre babyen sier litt om hvor stille det var. 

– Jeg har ingen forklaring på det andre. Fotballsupportere kan være veldig onde, og dersom du finner et svakt punkt hos noen så setter du fingeren der. Det er mange supportergrupper som er skyldig i det. Jeg tror at jo mer oppmerksomhet du gir det, jo oftere vil de gjøre det. Det er ikke så mye hvordan andre tenker om vår situasjon i den spesielle saken, men hvordan vi tenker på det. 

– Det spesielle er at vi i Liverpool-familien kommer sammen i disse øyeblikkene. I morgen tidlig skal jeg og Hendo til Anfield for å vise vår respekt. Det har aldri føltes som en plikt, på grunn av måten vi alle håndterer det på. Om ikke andre forstår det, så bryr det meg ikke så mye. Det er deres feil, og ikke vår, så hvorfor skal vi bekymre oss for det. Det var veldig åpenbart med Arsenal-supporterne og hvordan det ble, og det var rørende.