Nå brenner det et blått lys for Everton, mens Spurs ga Liverpool et ørlite håp

Newcastle knuste Everton, mens Tottenham og Manchester United delte poengene.

Callum Wilson sendte Newcastle i føringen før halvtimen var spilt på Goodison Park, og nye scoringer etter pause av samme mann, pluss Joelinton og Murphy, sørget for at McNeils reduseringsmål ble av akademisk art.

Seieren betyr at Newcastle på tredjeplass har 62 poeng seks kamper før slutt. Det er ni poeng mer enn Liverpool, med 18 poeng igjen å spille om. Dermed skal det svært mye til for at Liverpool tar igjen Newcastle.

The Magpies skal møte Southampton (H), Arsenal (H), Leeds (B), Brighton (H), Leicester (H) og Chelsea (B) i innspurten.

For Everton var kveldens stortap et hardt slag i nedrykksstriden. Blåtrøyene ligger nest sist i Premier League, og har bare fem kamper igjen å spille. Det er to poeng opp til Nottingham Forest og Leeds over streken.

Tottenham hentet opp Uniteds tomålsledelse

Manchester United utspilte Tottenham i første omgang på Tottenham Hotspur Stadium, og ledet fortjent 2-0 til pause etter scoringer av Sancho og Rashford.

Men Spurs, som skal gjeste Anfield på søndag, slo tilbake i andre omgang, og scoringer av Porro og Son Heung-min sørget for poengdeling i London.

Resultatet betyr at Tottenham passerte Liverpool på tabellen igjen, og Spurs klatret også forbi Aston Villa og opp på femteplass. Dermed er Liverpool nede på sjuendeplass, ett poeng bak Spurs og Villa, men med en kamp mindre spilt enn de to rivalene.

Opp til Manchester United på den viktige fjerdeplassen som gir Champions League-spill er det sju poeng for de røde, men United har også spilt en kamp mindre enn Jürgen Klopps mannskap.

Manchester United møter Aston Villa (H), Brighton (B), West Ham (B), Wolves (H), Bournemouth (B), Chelsea (H) og Fulham (H) i innspurten.

Southampton i trøbbel

Southampton hadde hjemmebanefordel, men tapte likevel det viktige bunnoppgjøret mot sydkystrival Bournemouth på St Mary's. Tavernier ble matchvinner fem minutter ut i annen omgang, etter en assist av tidligere Liverpool-spiller Dominic Solanke.

Southampton er helt sist i Premier League, med bare 24 poeng, og kun fem kamper igjen å spille. De har seks poeng opp til lagene over streken, med bare 15 poeng igjen å spille om.

For Bournemouth betyr seieren at de klatret til 14. plass, og har med sine 36 poeng en margin på sju poeng ned til Leicester under streken.