Suspendert når Fulham gjester Anfield

Aleksandar Mitrovic er blitt utestengt i åtte kamper etter at han dyttet dommeren i FA-cupkampen mot Manchester United.

Fulham hadde stø kurs mot semifinalen i FA-cupen mot Manchester United i midten av mars, da en situasjon snudde alt. Den situasjonen får nå konsekvenser for Fulhams utsatte kamp mot Liverpool, som ironisk nok opprinnelig skulle ha vært spilt den helgen cupkampen gikk av stabelen.

Fulham så ut til å holde stø kurs mot sin første semifinale i FA-cupen siden 1975 da kampen på Old Trafford gikk inn i de siste tjue minuttene. Marco Silvas lag ledet 1-0 og hadde vært det klart beste laget frem til da.

Men alt ble snudd på hodet da det ble dømt hands på Willian, da brasilianeren stoppet et skudd fra Jadon Sancho nærmest på målstreken. Dommer Chris Kavanagh dømte opprinnelig corner, men VAR rådet dommeren til å gå til monitoren, og det endte med at det ble dømt straffe og Willian fikk rødt kort.

Fulham-manager Marco Silva ble rasende, og protesterte heftig, noe som førte til at også han fikk rødt kort.

Straffesparket og de to røde kortene ble for mye for Aleksandar Mitrovic, som tente på alle plugger, protesterte heftig og dyttet dommer Kavanagh. Dermed ble også han utvist.

Bruno Fernandes scoret på straffesparket, og mot ni mann klarte United å snu kampen takket være en scoring av Marcel Sabitzer to minutter etter straffesparket og en ny scoring av Fernandes seks minutter på overtid.

Streng straff

Nå bekrefter det engelske fotballforbundets disiplinærkomite at Fulham FC, manager Marco Silva og Aleksandar Mitrovic blir straffet som en følge av det som skjedde på Old Trafford.

Manager Silva får to kampers karantene og to bøter for to forskjellige hendelser på 20 000 pund hver.

Aleksandar Mitrovic får totalt åtte kampers karantene og en bot på 75 000 pund. Mitrovic har sonet en av disse kampene, men må nå stå over Fulhams sju neste kamper. Den sjette av disse er mot Liverpool den 3. mai.

Fulham FC får også en bot på 40 000 pund for at de ikke klarte å kontrollere sine spillere.

Aleksandar Mitrovic er Fulhams toppscorer. Med elleve Premier League-mål står han bokført med bare en scoring mindre enn Liverpools toppscorer, Mohamed Salah.

SISTE: Fotballforbundet synes ikke straffen som disiplinærkomiteen har kommet frem til er strengt nok, verken for Mitrovic eller Silva. Derfor vurderer fotballforbundet å anke vedtaket til sin egen disiplinærkomite, men de vil vente på de skriftlige begrunnelsene for straffen før de avgjør om de kommer til å anke.