Trent med ny målgivende-rekord for Liverpool

Fem målgivende pasninger på fire kamper i april.

2022/23 var lenge en sesong der det skortet på de målgivende pasningene for Trent Alexander-Arnold, men i april har alt løsnet etter at hans posisjon på banen har blitt justert når Liverpool har ballen. I den mer sentrale rollen er scouseren mer involvert, og etter to målgivende på de første 27 ligakampene denne sesongen, har Trent nå fem på de fire siste kampene. 

Fem målgivende pasninger i løpet av én måned med Premier League-fotball er ifølge Opta noe ingen røde har klart tidligere - selv ikke Trent eller back-kollega Andy Robertson, som har servert til den store gullmedalje for Liverpool de siste årene. 

Klatrer på listen

Alexander-Arnold leverte den viktige assisten som ga 2-2 mot Arsenal før det ble to målgivende mot Leeds og én mot både Nottingham Forest og West Ham. I de to seneste kampene har ikke Robertson vært noe dårligere, og skotten står også med to målgivende fra de kampene - inkludert til matchvinner Joel Matip onsdag kveld. 

Totalt i Premier League denne sesongen står Robertson nå med åtte målgivende, mens Trent er oppe i sju, det samme som Mohamed Salah. Det holder til henholdsvis fjerde- og sjetteplass på listen, og kun Kevin De Bruyne (16), Bukayo Saka (11) og Leandro Trossard (10) har flere. 

Alexander-Arnold har bokført et tosifret antall målgivende pasninger i tre av de fire foregående sesongene, og fortsetter han i tempoet han holder nå, vil han klare det også i 2022/23. Robertson kan oppnå akkurat det samme om han leverer minst to målgivende pasninger til i løpet av de siste seks ligakampene til Liverpool. 

Slik fungerer Trents nye rolle i praksis

Slik fungerer Trents nye rolle i praksis

Halvt høyreback, halvt midtbane. Men kanskje har Jürgen Klopp endelig funnet den perfekte hybridløsningen for å gjenreise Trent Alexander-Arnold.

Innsikt 18.apr 14:54