Vi fulgte pressekonferansen direkte: Klopp om Europa League: – Vi vil ta det vi kan få

April avsluttes med tre kamper på under ei uke for Jürgen Klopp og gutta.

Følg presseseansen i liveoppdateringen under, eller i videoen øverst i saken.

Vi oppdaterer fortløpende med det siste fra Jürgen Klopps pressekonferanse fredag formiddag. 

Klopps ankomst vil være rundt 10:45 norsk tid.

Velkommen til ny pressekonferanse

Velkommen til livedekning fra AXA Training Centre før hjemmekampen mot Tottenham søndag.

Det er kort omstillingstid fra West Ham onsdag. I tillegg er det ny kamp kommende onsdag også (Fulham hjemme), før det er kamp igjen på lørdag (Brentford hjemme).

Jürgen Klopp er på plass ca. 10:45 og vi oppdaterer fortløpende med det som kommer.

Here we go

Klopp er her og vi har startet.

Klopp virker å ha satt laget siste kampene

– Et par ting. Vi endret ikke fordi vi vant forrige kamp, vi endret ikke fordi vi åpenbart satte opp laget litt annerledes.

– Vi ønsket å gi gutta en sjanse til å finne en rytme i det, å bli vant til det.

– Nummer to er jeg sa billetten inn på laget vil alltid være å være klar, eller fra nå igjen være beredt, til å forsvare og motpresse og jeg likte mye av det jeg så, og hvis du sier det må du gi ros for det også, så du kan kjøpe den billetten igjen, om du vil.

Kun ligaen igjen å fokusere på

– Hovedforskjellen er vi at tid til å trene og hvis du har tid til å trene, plutselig kan alle møte opp. Fordi vanligvis om du sier trening er like viktig som kamper er det sant, men i en normal uke med tre kamper har du restitusjon hvor kun gutta som ikke spilte dagen før trener.

Vanskelig sesong

– Dette er en åpenbart sesong hvor mange ting var vanskelige for mange lag. 

– Vi hadde våre problemer, Chelsea og Tottenham hadde deres problemer, det åpner døra for andre lag. Små feil i løpet av sesongen kan ha stor påvirkning.

Spurs sliter virkelig om dagen

– Det vi så i går kveld, det laget de har er absolutt eksepsjonelt. Hvorfor det ikke har fungert for dem, jeg har ingen anelse men jeg vil være forberedt for det best mulige Tottenham-laget. For for år var det helt klart, det beste kontringslaget i Europa.

– Vi må bare være veldig fokuserte. Prøve å spille på en overbevisende måte og forsøke å være ukomfortable å spille mot.

Vil Klopp være fornøyd med Europa League?

– Vi vil ta det vi kan få. Det er sånn det er.

– Det er ikke det at vi ved sesongstart, sa at å kvalifisere for Europa League ville vært fantastisk men denne sesongen har lært oss et par ting. Hvis det er Europa League, det er Europa League, det er helt fint.

Viktig for neste sesong

– Hva vi kvalifiserer for er ikke interessant for meg akkurat nå. Jeg ønsker å skape en base til å kvalifisere for det best mulige scenario, la oss skvise alt ut.

– La oss spille den best mulige fotballen, om vi får ingenting igjen for det på slutten av sesongen vil det være fordi vi ikke skapte den situasjonen tidligere i året. Det som skjer over de siste ukene vil bli veldig viktig for neste sesong.

Skadeoppdatering

– Ibou vil være tilbake. Jeg tror Naby vil trene i dag. Jeg har ikke fått den medisinske rapporten ennå, men trolig. Ox trener ikke. Ingen andre er tilbake.

– Vi har noen spillere ute, det er de alle vet om, men i tillegg fra sist kamp. Diogo fikk en smell i ryggen men skal være ok, vi vil se hvordan det utvikler. Utover det skal vi være ok.

Manglet stabilitet

– Vi gjorde det vi gjorde. For en lang periode, det var veldig bra. Det som vi manglet dette året er stabilitet. Det er det vi må endre og som vi jobber med nå.

Kun to ganger har laget vunnet tre ligakamper på rad

– Så denne sesongen, med mindre vi gjør noe veldig spesielt, vil bli husket for 7-0 mot United.

– Jeg håper når folk snakker om det om noen år vil de se tilbake på det ’det var det året vi slo United 7-0’ og at de kan se noe fint på toppen av det.

Jones ser ut til å ha etablert seg på laget

– Han har spilt fem på rad men det så ikke ut som det ville bli mulig på grunn av en rar skade, vi har vært superforsiktige med han. Han kunne ikke trene en full uke fordi vi var i Europa.

– Det er alltid slik med akademispillere, folk foretrekker fancy storsigneringer så om en unggutt spiller god fotball sier folk ’det er ok men jeg vil heller han eller han inn’. Han er kun i stallen fordi han har ekte kvalitet. Han er trygg med ballen, forsvarer godt.

Fem kamper uten tap og tre strake trepoengere nå

– Det er, for meg, for tidlig å snakke om stabilitet. For meg, vinne tre kamper er ikke stabilitet. Det er bra men kan bare være starten på noe. Det handler om stabilitet du viser i prestasjoner, mer enn i resultatene. Jeg vet at for verden utenom er det resultatet men, for oss åpenbart, det må være prestasjonen fordi det er det vi jobber mer.

– Jeg er fornøyd med det for øyeblikket fordi i alle de kampene, så forskjellige som de var, jeg så en rekke ting vi ønsker å se i kamper og det er da bra. Det er veldig fornøyelig for treneren.

Tre poeng er fortsatt hva det handler om

– Det er alltid noe å forbedre, og det er greit og det er det vi prøver å gjøre.

– Vi må forbli superfokuserte, vi må være superaggressive, sinte, grådige, hva som helst. Vise at den viktigste prisen i fotball er tre poeng i helga eller midtuka.

Den åpne seansen er over

Det var det for den åpne delen av pressekonferansen. Søndag kommer Ryan Mason med Tottenham til Anfield.